Hoppa till sidans innehåll

SBF old


Svenska Bouleförbundet (SBF) bildades 1977 och har sedan dess haft en stadig tillväxt av både föreningar och föreningsmedlemmar. SBF är sedan 1989 med i Riksidrottsförbundet (RF).

SBF består av medlemsföreningar och medlemmarna i föreningarna kan påverka SBF:s utveckling  genom det högsta beslutande organet; förbundsmötet. Det årliga förbundsmötet utser en förbundsstyrelse som leder arbetet fram till nästa förbundsmöte.

Idag finns det ungefär 14 000 medlemmar, varav drygt 6 000 har tävlingslicens, i de cirka 250 bouleföreningarna. Föreningarna finns i hela landet, men de mest dominerande områdena är Skåne, västsverige och stockholmsregionen.

SBF är organiserat i åtta regionala distriktsförbund  (SDF). Bouleföreningarna ingår i det geografiska område som begränsar SDF:en och styrs av SBF:s stadgar. 

Förbundets officiella information samlas under begreppet Svensk Boule som består av webbplatsen www.svenskboule.se och tidningen Svensk Boule. Vi ger dessutom veckovis ut ett elektroniskt nyhetsbrev.
Alla tävlingsresultat och tävlingskalender samlas på webbplatsen www.sbfonline.se. Information om Boule-SM finns på webbplatsen www.boule-sm.se.

Förbundets kansli finns i Stockholm (Enskede). Kansliet står för medlems- och föreningsservice, licenshantering, information, kommunikation med förbundsstyrelse och distrikt.

Svenska Bouleförbundet är medlem i CEP (Confédération Europeenne de Pétanque), det europeiska bouleförbundet, och FIPJP (Fédération International de Pétanque et Jeu Provencal) som är det internationella bouleförundet som bland annat arrangerar VM och ansvarar för de internationella reglerna. FIPJP är i sin tur medlem i CMSB (Confédération Mondial des Sports de Boules). CMSB är en paraplyorganisation för boulesporterna: lawn bowls, sport boules, raffa och pétanque. CMSB arbetar för att göra boulesporterna olympiska. Boule pétanque är därför med i den olympiska familjen som så kallad "recognised sport".

Läs mer om de internationella förbunden i Boulens historia.

Uppdaterad: 07 OKT 2016 17:43  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...