Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsläger i Umeå dag 1

09 MAJ 2010 05:42
Nu vänder vi trenden är något som Norra Sveriges Bouleförbund har tagit på allvar. I helgen visade klubbarna i norr att det verkligen finns ungdomar som är intresserade av att spela boule. 2009 fanns det 1 licensierad boulespelare under 17 år. Lägret i Umeå hade lockat 13 ungdomar under 17 år och Sveriges "yngsta" klubb Sangis, med en medelålder på 9 år var väl representerad.
  • Skapad: 09 MAJ 2010 05:42

Här kommer en kort rapport ifrån första dagen på lägret i Umeå.

 

Utan Albin Plantin  som blivit uttagen till ett landslagsuppdrag i Spanien åkte undertecknad upp till Umeå med en stor resväska fylld med redskap för att fylla två dagar av roliga bouleövningar för ungdomarna i Norr.

 

Säkerhetskontrollanterna på Arlanda måste ha undrat då de röntgade min resväska. Där fanns en tom spackelhink, en gammal skärbräda, ett antal CD skivor, klot och dankar, målartejp, plastunderlägg för kökslådor och en pokal ifrån Scandinavian Boule AB  som är sammarbetspartner med "Nu vänder vi trenden". Pokalen skall delas ut då lägret avslutas.

 

Blyga, tysta och förväntasfulla ungdomar väntade i hallen men redan efter några minuter var det full rulle. Genomgång av vad som skulle hända under helgen och lite säkerhetsföreskrifter sedan drog vi igång. 

 

Kastteknik  och övningar i lägg och skytte genomfördes av olika slag. Lägga med nedslagsplats på en skärbräda eller en CD skiva. Skytte och lägg i en hink. Skott på kulor med påklistrade märken. Fantasin sätter gränserna för hur man genomför en rolig träning.

 

Man kan inte kräva att ungdomar skall orka en hel dags bouleträning så lite annat var det också första dagen. SvampBob Fyrkant och lite andra filmfigurer kan vara en rolig omväxling. Plocka kottar för att sedan skjuta på dem och lite snöbollskastning var också välbehövliga avbrott.

 

Vi avslutade dagen med en shootout mellan Magnus Sandberg och mig där jag avgick med en knapp seger. Middag på hotell Uman och sedan orkade iaf inte jag mer utan slocknad vid 20.00.

 

I skrivande stund är klockan 06.30 och jag har börjat ladda inför en ny dag i Umeå tillsammans med distriktet som verkligen visat hur man vänder trenden.

 

Fler bilder och fortsatt rapportering kommer.

 

Skribent: Lennart Wahlberg

  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...