Hoppa till sidans innehåll

Spelformer


Spelformer beskriver hur tävlingen genomförs. Mer utförlig information om spelformerna hittar du i dokumentet Handbok för tävlingar.

Poolspel
Poolspel används som inledande spelform i cupturneringar för att halvera startfältet. Lagen lottas fyra och fyra i pooler.

Gruppspel
Gruppspel används som inledande spelform i cupturneringar eller som ett sätt att utse vinnaren i tävlingen genom att vinnaren i gruppen ocksä är tävlingens vinnare. Gruppspel passar bäst i tävlingar med inte allt för många deltagande lag.

ABC-system
ABC-system är en spelform av direktutslagningskaraktär som med fördel används vid högt deltagarantal för att minska antal lag i tävlingen samt att fördela lagen i A-, B-, och C-turneringar. Lagen lottas fyra och fyra i pooler.

Monrad
Monrad är en spelform där ett förutbestämt antal omgångar spelas för att antingen utse segraren i tävlingen eller som utslagningsomgång för vidare cupspel.

Dubbelknock
Spelform som bygger på att åtta lag ska reduceras till fyra lag på tre omgångar.

Trippelknock
Spelform som bygger på att 16 lag ska reduceras till åtta lag på fem omgångar.

Direktutslagning
Spelform där endast segraren i varje match går vidare i tävlingen. Vanligast är dock att förlorarna i första omgången placeras i en B-turneringar där en ny direktutslagning äger rum.

Uppdaterad: 25 APR 2016 15:30
  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...