Hoppa till sidans innehåll

KLÅNK


KLÅNK är ett koncept för främst barn och ungdomar att genom träning och att träna på att tävla utvecklas inom boule och de olika grenarna.

Vi vill att utvecklingen ska ske på deltagarnas egna villkor och i sin egen takt utan att känna en press över att tävla på vuxnas villkor.

Materialet som finns nedan är till både för spelarna och för föreningar. Finns också förslag på hur föreningar i samverkan kan genomföra de olika KLÅNK aktiviterna.

För dig som vill träna och genomföra KLÅNKaren

Alla kan lära sig att spela någon form av boule! För att introduceras i boulens värld börjar vi med att lära oss kasta, sikta och mäta:

Diplom - Brons (4-8 år), introduktion i grunderna i boulesporterna

Diplom - Silver (4-8 år), jobbar vidare med kastteknik mot lillen

Diplom - Guld (4-8 år), jobbar vidare med kastteknik och att lära sig att mäta

Lilla Klånkaren (7-12 år), märkestagning i olika övningar för grundteknikerna i petanques lägg och skytte på olika avstånd.

Stora Klånkaren (10-17 år), märkestagning i grunderna i precisionsskyttet.

Föreningar som erbjuder träningsgrupper för barn och ungdomar

 

För dig som vill veta mer om grunderna i de olika boule klasserna

Petanque

Hur spelas den klassiska petanquen, det som vi i Sverige oftast menar när vi säger "boule". Klicka här för att läsa mer hur du spelar i singel (två spelare) och klicka här om du vill läsa mer om hur du spelar i lag.

 

Precisionsskytte

Hur spelas precisionsskytte? Precisionsskyttet är en individuell gren där du samlar poäng genom att träffa ditt målklot i olika stationer. Klicka här för att läsa mer och klicka här för att ladda ner ett skytteprotokoll som du kan använda på träningen.

Uppdaterad: 23 NOV 2017 20:25
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...