Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Arrangera tävling

Är din förening intresserad av att arrangera en förbundstävling? Läs mer och fyll i ansökningsformulär.

-------------------------
För att arrangera en bouletävling är kunskaper om bland annat tävlingsformer, bestämmelser, tillstånd och organisation en fördel. För att få tillstånd att arrangera en tävling måste bouleföreningen söka sanktion Länk till annan webbplats. från Svenska Bouleförbundet (SBF). Man bör också läsa tillämpliga delar av tävlingsbestämmelserna Länk till annan webbplats. där kriterierna för olika tävlingsformer är beskrivna.

Vissa tävlingar sanktioneras av distrikten medan tävlingar på regional och nationell nivå sanktioneras av SBF. Alla sanktionerade tävlingar finns i Tävlingskalendern på SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Anmälningarna till tävlingen tas emot av arrangerade förening. När anmälningstiden har gått ut sammanställer arrangören de olika klasserna som ingår i tävlingen. Lottningen görs sedan på lämpligt sätt.

SBF rekommenderar tävlingsprogrammet BouleApp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där man kan lotta och genomföra de flesta idag förekommande tävlingsvarianterna som poolspel, gruppspel, monrad, direktutslagning.

Anmälningsfunktionen i SBF Online är kompatibel med BouleApp. Det innebär att deltagarna anmäler sig i SBF Online och arrangören laddar ner alla anmälningarna i BouleApp och kan sedan genomföra hela tävlingen med programmet.

Innan tävlingen startar ska licenskontroll av deltagarna genomföras. När tävlingen är genomförd registrerar den arrangerande förening resultaten på SBF Online. Samtidigt rekommenderas att arrangören skickar ett pressmeddelande till den lokala tidningen med resultat och en kortare text. Skicka gärna en text till SBFs kansli för publicering på svenskboule.se Länk till annan webbplats.. Arrangörer av förbundsarrangemang rekommenderas att skicka motsvarande till Tidningarnas Telegrambyrå, TT.

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se