Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bouleförbundet


Svenska Bouleförbundet (SBF) bildades 1977 och har sedan dess haft en stadig tillväxt av både föreningar och föreningsmedlemmar. SBF är sedan 1989 medlem i Riksidrottsförbundet (RF).

 

Idag finns det ungefär 15 000 medlemmar, varav cirka 6 000 har tävlingslicens, i de cirka 250 bouleföreningarna. Föreningarna finns i hela landet, men de mest dominerande områdena är Skåne, Västsverige och Stockholmsregionen.

SBF är organiserat i åtta regionala distriktsförbund  (SDF). Bouleföreningarna ingår i det geografiska område som begränsar SDF:en och styrs av SBF:s stadgar. 


Alla tävlingsresultat och tävlingskalendern finns på webbplatsen www.sbfonline.se. Information om Boule-SM finns på webbplatsen www.boule-sm.se.

Förbundets kansli finns i Stockholm. Kansliet står för medlems- och föreningsservice, licenshantering, information, kommunikation med förbundsstyrelse och distrikt.

Svenska Bouleförbundet är medlem i CEP (Confédération Europeenne de Pétanque), det europeiska bouleförbundet, och FIPJP (Fédération International de Pétanque et Jeu Provencal) som är det internationella bouleförundet. FIPJP är i sin tur medlem i CMSB (Confédération Mondial des Sports de Boules). CMSB är en paraplyorganisation för boulesporterna: lawn bowls, sport boules, raffa och pétanque. CMSB arbetar för att göra boulesporterna olympiska. Boule pétanque är därför med i den olympiska familjen som så kallad "recognised sport".

 

Uppdaterad: 23 JAN 2019 10:02  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...