Hoppa till sidans innehåll

Information om sanktionshantering

28 OKT 2019 14:10
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 14:10

Till landets arrangörer och distrikt

Svenska bouleförbundets tävlingskommitté har nu haft sitt höstmöte där vi bland mycket annat har sanktionerat regionala arrangemang. Därav vill vi informera om en hel del saker.

Inför sanktionsansökan gav vi i TK ut en rad instruktioner för att söka regionala arrangemang:

  • Dels skapade vi en sanktionskalender med helger uppdelat på regionala (R) och lokala (L) tävlingshelger.
  • Dels har vi infört att ett regionalt arrangemang måste innehålla minst öppen klass, men därutöver med fördel andra klasser.
  • Dels att tävlingar som ordnas under regionala arrangemang måste innehålla ett tydligt slutspel.
  • Dels att V65-klassen aldrig kan få en regional sanktion.

Anledningen till att vi valt att göra på det här sättet är för att ge alla möjligheten att spela regionala arrangemang och för att höja kvalitén på regionala arrangemang.

Vi har valt att vara relativt frikostiga med att ge regionala sanktioner. Norra Sveriges bouleförbund (NSBF) har vi till exempel valt att tilldela flera regionala sanktionsansökningar på datum som inte är en regional tävlingshelg, med anledning av att de genom sin geografiska problematik och begränsade del av utomhussäsong har ett mindre urval att välja på. NSBF är också det distrikt som därutöver har följt TK:s rekommendationer allra bäst. Totalt i hela landet har vi gett regional sanktion till 50 tävlingar och i samtliga av dessa finns alltså den öppna klassen representerad.

För de regionala sanktionsansökningar som inte varit tydlig med att man ska ha slutspel, har vi valt att ge sanktion men att kravet på slutspel ligger kvar. Vi vill förtydliga att om man inte genomför tävlingen med slutspel kommer man att riskera såväl direkta konsekvenser (genom anmälan till TK) som framtida (att man inte beviljas någon ny sanktion). Vi har valt att manuellt ändra till slutspel med A+B, önskar man något annat upplägg måste man ta kontakt med SBF:s TK genom This is a mailto link 

Tyvärr har vi också fått ge avslag till ett antal sanktionsansökningar. Orsakerna är dessa:

  • den öppna klassen finns inte med
  • man har sökt på ett felaktigt datum utan att motiverat detta på ett bra sätt

Det kan tyckas hårt och tufft, men vill svensk boule kliva fram och växa underifrån måste vi gå den här vägen. Vi har inte nekat någon arrangör som valt att ta med den öppna klassen plus någon av klasserna dam och V55 (och som sökt på ett korrekt datum), men däremot samtliga som inte haft med den öppna klassen. Tilläggas kan att man kan söka lokal status för V65-klassen under ett redan sanktionerat regionalt arrangemang, men den ansökan sker via distrikten. Ni som lagt in ansökan om regional status för V65 måste alltså söka om detta hos respektive distrikt, då vi plockat bort klassen från sanktionsansökan. Distrikten kan via SBF:s TK få hjälp att lägga in detta igen under den befintliga tävlingen, så att klasserna ligger samlat.

De tävlingar som inte fått regional sanktion kan med fördel söka lokal sanktion för sin tävling hos distrikten. Vi vill poängtera att vi inte anser att tävlingarna i sig är undermåliga, bara att de inte hör hemma under de regionala sanktionerna. Vi vet att många av landets lokala tävlingar håller mycket hög klass och vi hoppas och vill att de lokala tävlingarna bjuder på ett brett utbud. Här kan vi poängtera att distrikten med fördel kan ge sanktion för öppen klass, damklass, V55-klass, V65-klass och herrklass.

Avslutningsvis kommer SBF:s TK se till att distrikten håller på de lokala tävlingshelgerna. Lokala arrangemang som läggs in under regionala tävlingshelger (V65-klassen undantaget) kommer kontinuerligt att plockas bort.

Med vänliga hälsningar Tävlingskommittén 


E-post: Adressen Gömd


  

ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...