Hoppa till sidans innehåll

Förändring kring tävlingsverksamheten för barn och ungdomar födda 2002 och senare

02 MAJ 2021 10:46
Nu öppnar SBF upp för tävlande för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Bestämmelserna gäller från och med 3 maj.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2021 10:46

I samverkansmöte 210502 där deltagare från TK, UNK och FS deltog diskuterades de förändringar gällande tävlingsverksamhet för barn och ungdomar födda 2002 och senare som myndigheterna beslutat om. Det är numera tillåtet med lokalt tävlande och maximalt en tävlingsdag per vecka för respektive utövare. Resandet ska begränsande i största möjliga mån och därutöver ska fortsatt alla övriga restriktioner följas. 
På mötet beslutades följande:
  • att tillåta tävlande för barn och ungdomar födda 2002 och senare inom det distrikt där man är folkbokförd och bor
  • föreningar söker sanktion hos sitt distrikt och alla tävlingar genomförs med propagandastatus (påverkar ej det totala antalet propagandatävlingar som distrikten råder över)

Antal deltagare
För idrotter som bedriver sin tävlingsverksamhet utanför en tydligt avgränsad arena – till exempel i skogen, parkeringsplatser, på vägar eller på vatten – ingår utövarna i begreppet "deltagare", enligt pandemilagen och dess förordning. För bouletävlingar och boulebanor gäller följande: "en boulearena anses som avgränsad om det är så att platsen är tydligt avgränsad mot omgivningen och att platsen är till för att spela boule". För att vara säkra på vilken regel som gäller er tävling kontakta er lokala polismyndighet. Du som anordnare förväntas hålla dig uppdaterad om vad som gäller i just ditt län.

Mer information om idrott och corona hittar du via rf.se.

Under den röda knappen Covid-19 så kan du hitta uppdaterad information och länk till regionala restriktioner. Föreningar och distrikt uppmanas att kontinuerligt följa utvecklingen och vara vaksam på rådande bestämmelser för just den aktuella tävlingsorten.
Skribent: Herman Thorell
E-post: Adressen Gömd  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...