Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade TB inför årsskiftet

08 DEC 2021 14:24
Tävlingskommittén (TK) har beslutat att om någon av tävlingsbestämmelsernas delar behöver uppdateras så kommer det att göras inför årsskiftet med startdatum första januari. I år har TK uppdaterat delarna om seriespel och Svenska Cupen.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2021 14:24

Både TB för seriespel och Svenska Cupen har varit ute på remiss i samtliga Svenska Bouleförbundets kommittéer samt alla distrikt. Efter att han sammanställt förslag och åsikter så har TK nu fastställt de nya tävlingsbestämmelserna. En sammanfattning vad som kommer vara nytt för 2022 är:

  1. Seriespel, vi har valt att plocka bort slutspelet i Elitserierna, och fördelar prispengarna på fler. Vi ser då att serien blir mer levande och det kommer vara så att fler matcher gäller mer. Dessutom frigörs en helg för annat.
  2. Svenska Cupen V65 kommer utredas av Veterankommittén och förslag på nya tävlingsbestämmelser kommer i god tid innan den drar igång. 
  1. Svenska Cupen Dam, vi väljer att lägga till singlar och gör den mer lik den öppna cupen. Vi inför också direktutslagning.

  2. Svenska Cupen V55, även här lägger vi till singlar och den spelas som den öppna cupen. 
  1. Poängsystemet i Svenska Cupen Dam och V55 är snarlikt den öppna, förutom gällande singlarna som endast ger 1 poäng. Detta väljer vi pga att vi tycker det ger en mer rättvis poängfördelning och vi kommer utvärdera det efter 2022, och slår det väl ut kommer vi försöka förändra det även på den öppna cupen. (som styrs av Europacupen) 
  1. Föregående års segrare är inte längre direktkvalificerade för finalhelgen, utan i stället förstaseedade. Detta väljer vi för att sträva efter 4 kvalorter med 2 finalplatser/ort, vilket kommer ge kortare resor för de flesta. Seedningen sker inför grundomgången och tävlingen lottas som ett helt slutspel. 

* Svenska Cupen Dam uppdaterades 211209 angående kvinnlig coach.

Vi hoppas detta kommer utveckla våra förbundsarrangemang, och ni får gärna komma med synpunkter som kan göra dessa ytterligare bättre, det gör ni lättast genom att skicka ett mail till This is a mailto link

Länk till samtliga TB.

Nu laddar vi för 2022!

/Tävlingskommittén


E-post: Adressen Gömd  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...