Hoppa till sidans innehåll

Förändringar inom Svenska bouleförbundet

30 OKT 2021 10:04
Svenska bouleförbundet har tillsatt två nya tjänster. Dels handlar det om efterträdaren till avgående Anders Wiiand, dels om den nya tjänsten Evenemangsutvecklare.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2021 10:04

Tidigare under hösten meddelade generalsekreterare Anders Wiiand att han säger upp sig från tjänsten som generalsekreterare för Svenska bouleförbundet. Då beskedet kom hastigt och förbundsstyrelsen anser att det finns anledning att utreda behoven på kansliet har man valt att leta efter en tillförordnad generalsekreterare som anställd under en begränsad tid. Nu har man också hittat vad man sökt efter och det är Tommy Gustafsson som tillträder tjänsten den 1 november. Tommy har dels en gedigen erfarenhet av och kunskap om boule-Sverige, dels också en lång erfarenhet av ledning och organisation inom bankvärlden. Där har han verkat på chefsnivå i såväl midre som större sammanhang under mer än 15 år och med såväl personalansvar som ekonomsik och strategist ansvar. I Tommy får svensk boule med andra ord en rutinerad och ändå ny kraft.

- Jag ser jättemycket fram mot det här. Jag ska försöka bidra med glädje och trygghet, säger Tommy. Han kommer presentera sig själv här på hemsidan när han kommit igång.

I samband med att Svenska bouleförbundet fick tillgång till ett återstartsstöd öppnades också möjligheten att satsa mer på vårat SM-arrangemang. Därför beslöt förbundsstyrelsen att avsätta pengar till en projektanställning på 25% som ska arbeta med att utveckla vårat kommande SM-arrangemang. Den tjänsten är nu tillsatt med Mattias Thorell och även Mattias tillträder 1 november. Mattias har varit delaktig i våra SM-arrangemang i många år, såväl i form av sekretariatsjobb som SM-general. Det senaste året har han dessutom drivit SBF:s SM-kommitté framåt, parallellt med hårt arbete i förbundsstyrelsen.

- Det finns enormt mycket mer att göra med SM-arrangemanget, jag ser verkligen fram emot att få chansen att arbeta ännu med det här fullt ut, säger en peppad Mattias Thorell.

Den direkta konsekvensen av att Mattias fått tjänsten blir att han kliver av förbundsstyrelsens arbete med omedelbar verkan och om det återkomemr vi längre fram.

Skribent: Herman Thorell
E-post: Adressen Gömd  

ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...