Hoppa till sidans innehåll

Augusti 2013: Sommarminnen

11 AUG 2013 23:11
Jag hoppas att alla riktigt har kunnat njuta av den fantastiska sommar vi har haft och fortfarande har. Jag har precis börjat arbeta efter några veckors semester och även om det är skönt att vara ledig är det skönt att få börja jobba igen och att komma in i vardagen.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2014 12:04

Vi har fantastiskt duktiga veteraner. Att lyckas komma tvåa på Veteran-NM är riktigt bra – så ett stort grattis och hatten av för våra veteraner! Att veteran-NM byter skepnad är en konsekvens av att våra nordiska kollegor har svårt att få ekonomin att gå runt och arrangörer att ställa upp. Trist för vår del då idén i hög grad var ett svenskt initiativ, men tyvärr har succén uteblivit. I år drog Veteran-NM väldigt få lag och från Norge och Finland kom inga lag utöver de båda officiella representationslagen.

Årets SM bjöd på ett fantastiskt väder – stundtals lite blåsigt. På Facebook kan man se en härlig bild när det ser ut som om en sandstorm far fram, men det var gruset på bandyplane). Där finns även andra foton från SM som du hittar via denna länk.

I sommar har vi i vår familj pratat mycket om att samla på sommarminnen. Vår dotter har i läxa att till terminsstarten ha samlat på sommarminnen och jösses, så hon pratade om prisutdelningen när hon fick sin första pokal och medalj av Henri vid hennes första SM som deltagare. En riktigt lycklig silvermedaljör i minortrippeln – hon höll på att aldrig somna och var hur pratglad och uppspelt som helst den kvällen. Att sedan få bli intervjuad i TV – det är ett sommarminne hon kommer att bära med sig länge.

Från årets SM kommer jag själv att bära med mig den öppna mixed dubbelfinalen – den var bra, riktigt bra. Grattis än en gång Albin och Noon. Och att Anders Larsson är en av våra bästa spelare kan ingen tvivla på efter singelguldet – jösses vilken taggad Anders och vad bra han spelade.

Att både Jean Amiot och Sinikka Pisilä dök upp var en extra bonus och hur fantastiskt som helst. Det är helt underbart att få prata internationellt skvaller med Jean och vår gamla förbundsordförande Sinikkas fantastiska humor och glädje är fina sommarminnen från Falun.

Efter SM var det raskt hem och byta kappsäck för att besöka Malmö och Europacupskvalet. Vädret var fantastiskt och jösses så varmt det var. Att Coccinelle lyckades ta sig vidare var riktigt kul och jag önskar dem all lycka till i Lettland och hoppas att vi får se dem i finalen i Holland i december. Det kommer att bli tufft men det finns inget som är omöjligt,

Hösten kommer att bli en riktigt bouleintensiv höst precis som vanligt med både spel, möten och mästerskap. Först stundar seriespel och sedan planerande och höstens första styrelsemöte, sedan VM, EM och någonstans ordförandeträffen.

Jag skrev i junibrevet om att man måste våga utmana för att vinna och det kommer jag att fortsätta skriva om. Förbundsmötet antog en ny vision och värdegrund i april men vad betyder den för dig? Fundera och prata om den i din klubb. För mig är det oerhört viktigt att vi fått en tydligare vision och en värdegrund att stå på – det är den vi bygger vår verksamhet på och runt.

Vision 
Boule ska bli känd som en tävlingsidrott och vår verksamhet vara den naturliga hemvisten för alla som spelar boule. Vi tävlar över ålders- och könsgränser och vi riktar oss till såväl nybörjare som bredd och elit.

Värdegrund 
Gemenskap – Vi vill bedriva och utveckla vår verksamhet för att ha roligt, må bra och prestera mera.
Delaktighet – Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst är lika värd.
Tillgänglighet – Alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.
Rent spel – Vi arbetar aktivt mot fusk, doping, mobbing och våld, såväl på som utanför boulebanan. 

Det är inga floskler och inga abstrakta ord – de går att förstå av alla om vi bara vill. Och visst kan vi, du och jag, hjälpas åt att få fler medlemmar, en fungerande ungdomsverksamhet, en bra breddverksamhet och en bra elitverksamhet om vi vill?

Skribent: Ingela Eriksson
Epost: This is a mailto link


 

ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: This is a mailto link