Hoppa till sidans innehåll

Oktober 2013: Mästarmöten, andra möten och anonyma råttor

16 OKT 2013 13:53
Hösten är här och med den kommer som alltid mästerskapen och en hel del resor för våra landslag. Jag har precis kommit hem från Rom och herrarnas EM. Dit skickade vi ett gott gäng killar med Niklas i spetsen, som jag tycker får godkänt för sina insatser.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2014 12:03

Nu är det bara att vänta och se vad Coccinelle har att bjuda på i Holland. Så himla skoj att de lyckades slå Monaco när de var i Riga häromveckan, för att köra omgång två av Europacupen, och därmed kunde kvalificera sig till final! Hur kul som helst! Förra året hade vi Halmstad i final och i år Coccinelle.

Att Coccinellarna slog Monaco var lite oväntat (jag fick några sura kommentarer av sonen för att jag inte hade trott på dem) men desto roligare att jag hade fel. Flera av de monegaskiska spelare som var med i Riga kunde återses i Rom och i finalen mot Frankrike där de bjöd på en match jag sent ska glömma.  Det var den roligaste trippelfinal jag sett på många år – om inte den allra roligaste. Lillen sköts tre gånger av Monaco och det var en stämning i hallen som var helt fantastisk.

Efter finalhelgen i Holland är mästerskapssäsongen över för i år och nästa år väntar ett Veteran-EM på hemmaplan i Luleå. Jag fick i Rom flera frågor om var Luleå ligger och när jag beskrev det fick jag höra många ”WAO, kul!” ”Kan FIPJP dra till Tahiti med ett Herr-VM kan vi åka till Luleå för ett Veteran-EM”, var en av kommentarerna.

Utöver mästerskapen är det mötenas tid. Till helgen är det ordförandekonferens i Stockholm och på programmet står breddfrågor och ekonomi. Inte minst efter att RF häromdagen skickat ut att vi får ytterligare minskade bidrag. På två år har bidraget minskat med 240 000 och självklart kommer det att synas i kommande års verksamhetsplan.

Häromveckan blev jag oerhört irriterad och arg efter ha läst en väldigt stark kommentar ifrån en av våra absolut bästa damspelare på Facebook. Hennes ilska fick mig att söka runt på internet och det jag fann kan inte göra någon glad, bara ledsen och arg. Ett påhopp på en individ och/eller på ett landslag av anonyma råttor som inte ens vågar stå för sina åsikter är aldrig något som det ska lyssnas på.

Samtidigt är det lättare sagt än gjort att inte ta åt sig av dessa korkade påhopp. De spelare som tas ut för att representera Sverige är de bästa vi har och att inte stå bakom våra förbundskaptener och deras uttagningar och att dessutom att idiotförklara någon anonymt – det är fegt och ruttet. Att detta anonyma pack får och kan fortsätta år efter annat är helt ofattbart. Var finns civilkuraget att säga: ”Nix, det här är inte ok!”?! Jag förstår inte hur någon kan stå bakom och betala pengar för att få ha sådana sidor öppna.

Det handlar mycket om värdegrund och det har jag skrivit mycket om i mina senaste brev. Förbundsmötet antog en ny vision och värdegrund i april, men vad betyder den för dig? För mig är en organisations värdegrund oerhört viktig.

Värdegrund
Gemenskap – Vi vill bedriva och utveckla vår verksamhet för att ha roligt, må bra och prestera mera.
Delaktighet – Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst är lika värd.
Tillgänglighet – Alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar.
Rent spel – Vi arbetar aktivt mot fusk, doping, mobbing och våld, såväl på som utanför boulebanan. 

Det är inga floskler och inga abstrakta ord utan de går att förstå av alla om vi bara vill. Och visst kan vi, du och jag, hjälpas åt att få fler medlemmar, en fungerande ungdomsverksamhet, en bra breddverksamhet och en bra elitverksamhet om vi vill?

Skribent: Ingela Eriksson


 

ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: This is a mailto link