Hoppa till sidans innehåll

Augusti 2016: Lågsäsongen över – nya tider stundar

31 AUG 2016 15:09
Sommar och sol är det samma som högsäsong för boulespelet, men lågsäsong när det kommer till förbundsstyrelsearbetet.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2016 15:18

Sedan årsmötet i april har styrelsen haft ett möte. Detta möte kom att präglas av det faktum att våra två kanslister, ”Sofiorna”, sagt upp sig. Självklart blir det ett hack i verksamheten när två inkörda och rutinerade medarbetare väljer att sluta samtidigt. Men samtidigt vill jag rikta ett stort tack till befintlig personal, Lasse och Ylva, samt förbundsstyrelsekollegor som ryckt in med den dagliga driften. Detta har förhoppningsvis gjort att ni medlemmar blivit hjälpta på ett bra sätt när ni har kontaktat kansliet för diverse frågor.

Under sommaren har vi rekryterat en ny medarbetare till kansliet. Och mycket glädjande börjar den 19 september Marie Björklund hos oss. Marie har sedan 2008 arbetat inom bordtennisen på såväl distrikts- som förbundsnivå. Maries tidigare arbetsuppgifter passar som hand i handske, så det är med stor glädje jag hälsar Marie välkommen till Svenska Bouleförbundet.

Förbundet kommer att rekrytera en person till men i skrivandets stund är det ännu inte bestämt exakt hur denna tjänst kommer att se ut, utan mer information kommer om detta. 

Jag har under sommaren besökt ungdomslägret på Bosön, SM-skyttet i Norrköping och självklart Boule-SM i Malmö. Alla arrangemangen har varit trevliga på sitt sätt – framför allt ungdomslägret som visar upp vår framtid.
Från Norrköping blir det bestående minnet när Noon Geffenblad avgör sin semifinal med ett lilleskott när himmelen öppnar sig och regnet fullständigt öser ner – vilken bragd!
Boule-SM i Malmö var en mycket trevlig bekantskap med ett kompakt spelområde som gav en mycket bra överblick av arrangemanget för oss spelare men även för utomstående besökare och för en gång skull var vädergudarna med oss så när som på en kväll.
Årets SM-kung blir tveklöst Rikard Nilsson som tog totalt 4 guld av 6 möjliga – vilken bedrift, när man tänker hur många han har bakom sig i respektive gren.
Jag vill också passa på och tacka dem som kommer fram och ger synpunkter på våra arrangemang. Detta är oerhört viktigt i det förbättringsarbete som ligger framför oss.

Den uppmärksamme har kanske noterat att jag i årets programblad till Boule-SM berättade att förbundsstyrelsen tagit beslut som öppnar upp för nya former av arrangörskap av framtidens Boule-SM. Under hösten kommer SM-kommittén att titta vidare på detta för att försöka finna bra arrangörer till kommande SM. Till stor hjälp i detta arbete kommer den enkät vara som legat ute under sommaren, så tack till er som offrat några minuter för att besvara denna enkät. Era svar är värdefulla.

Sommaren börjar tyvärr närma sig sitt slut och hösten tar vid, men samtidigt startar en spännande högsäsong för förbundsstyrelsearbetet. Det är nu vi ska se över och förhoppningsvis förbättra verksamheten inom förbundet. Breddkommitténs spännande arbete går vidare och SM-kommitténs sikte på framtiden har jag redan nämnt.
Nytt för i höst är att ordförandekonferensen med distriktsordförande utökas med deltagare från förbundets kommittéer för att öka kommunikationen mellan de viktigaste delarna i förbundets verksamhet.

Hösten är också mästerskapens tid. Samtliga lag är nu uttagna och först ut är Dam-EM som spelas andra helgen i september. Jag tänker inte sitta här och tippa slutresultaten utan min stora förhoppning är att vi genom bra lagsammarbete ska få ut maximalt av vad vi kan prestera. Gör vi det så ska vi säkert få något eller några resultat att glädja oss åt under hösten. Det viktiga är att vi alla helhjärtat stödjer våra landslag, vilket det tyvärr är lite si och så med när man, inte minst på sociala medier, ser vad en del skriver, vilket är tråkigt.

Som avslutning vill jag rikta ett sort tack till Sofia Asp och Sofia Arnbom som lagt ner mycket tid och energi under de fyra år de arbetat åt Svenska Bouleförbundet – stort tack, tjejer!

Skribent: Pontus Thuresson
Epost: Adressen Gömd


 

ccsport_logo

 

Gravyr & Sportpriser logo

 

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: This is a mailto link