Hoppa till sidans innehåll

För förening


Har kan du som föreningsadministratör få hjälp med lite av varje

Vi har en spelare som vill byta klubb. Hur går vi tillväga?

Om spelaren har licens för innevarande år:

Spelaren fyller i blanketten "Klubbövergång" och skickar den till kansliet. Dessutom krävs ett skriftligt godkännande av den förening som spelaren går från samt av den förening som spelaren ska gå till. Klubbövergången kostar 500:- och faktureras den nya föreningen.

Visa svar


Dölj svar


Hur ser jag vilka spelare som har licens för klubben innevarande år?

Logga in som administratör i SBF Online. Under "Hantera klubbar" kan du exportera en lista över vilka medlemmar som har licens för innevarande år.

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag för att skriva ut papperslicenser till medlemmar som vill spela utomlands?

Klubbens administratör kan skriva ut internationellalicenser till sina medlemmar. Logga in på SBF Online, under "Hantera spelare" väljer du knappen "Skriv ut licens". Då skrivs en internationell licens och det så kallade friskhetsintyget som krävs för spel i Frankrike ut.

Visa svar


Dölj svar


Hur ansöker klubben om licenser under pågående säsong?

Betala in licensavgiften på SBF:s bankgiro (5722-9825) och skriv på inbetalningen vilken spelare och klubb det gäller. Skicka ett mail till kansliet med uppgifter om vem ni har betalat licens för. Uppge om det är en ny medlem eller medlem som tidigare har haft licens. Föreningen lägger själva upp den nya medlemmen i SBF Online. Medlemmar som har haft licens för klubben tidigare men avaktiverats eller har haft licens för annan klubb aktiverar kansliet åt er.

Läs mer om tävlingslicensen här.

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag för att plocka bort medlemmar ur SBF Online?

Logga in som administratör. Gå till Hantera spelare, välj aktuell spelare. Välj anledning till borttagning i rullistan; Slutat spela eller Avliden. Tryck på Ta bort-knappen.

Visa svar


Dölj svar


Hur byter jag lösenord i SBF Online/ Hur får jag ett nytt lösenord i SBF Online?

Om du som klubbadministratör vill byta lösenord:

Logga in som administratör och tryck på "Hantera klubbar". Här kan du ändra lösenordet för klubben och för klubbens medlemmar. Skriv in det nya lösenordet i rutan för "Lösenord för medl." alternativt "Lösenord för klubben". Tryck på "Ändra" och därefter "Spara".

 

Om du har glömt lösenordet till administratörsinloggningen eller låst det:

Klicka på länken "klicka här" under "Glömt lösenordet?" Ett nytt lösenord skickas då till föreningens postmottagares e-post. Det kommer fram en ruta som berättar till vilken adress lösenordet skickades. Har ni inte uppgett någon adress eller adressen dit lösenordet skickades är felaktig, kontakta kansliet så hjälper de dig. Om det gäller medlemsinloggningen byt lösenord/lås upp lösenord enligt instruktionen ovan.

 

Visa svar


Dölj svar


Hur ändrar jag uppgifter på medlemmar i SBF Online?

Logga in som administratör i SBF Online. Under "Hantera spelare" väljer du den aktuella medlemmen i listan "välj spelare". Gör de ändringar som skall göras och klicka sedan på "Spara".

Visa svar


Dölj svar


Hur lägger jag till en ny medlem i SBF Online?

Logga in som administratör. Under "Hantera spelare" väljer du knappen "Ny", fyller i alla uppgifter och klickar därefter på "Spara". När licensavgiften sedan är betald så lägger kansliet in ett licensnummer manuellt.

Visa svar


Dölj svar


Vems ansvar är det att uppdatera uppgifter i SBF Online respektive IdrottOnline?

Det är föreningens ansvar att se till att alla uppgifter i SBF Online respektive IdrottOnline är uppdaterade. Det är viktigt att ni uppdaterar styrelse, klubbens e-postadress etc. för att ni inte ska missa viktiga utskick från både Svenska Bouleförbundet och Riksidrottsförbundet.

Det är även föreningens ansvar att uppdatera medlemmarnas uppgifter.

Visa svar


Dölj svar


Hur loggar jag in som administratör på SBF Online?

För att logga in som administratör på SBF Online behöver du ett användarnamn och ett lösenord. Ditt användarnamn är din klubbförkortning, t ex ABC. Lösenordet har klubben fått skickat till sig.

Manual för SBF Online hittar du här.

Visa svar


Dölj svar


Vad är IdrottOnline?

IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet. Systemet är byggt utifrån att föreningen ska hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ansökan om LOK-stöd och Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer. Föreningen får tillgång till allt detta helt gratis.

Vi har samlat information om IdrottOnline under fliken För förening.

www.idrottonline.se hittar du fullständiga manualer, svar på vanliga frågor, etc.

Visa svar


Dölj svar


Hur registrerar jag medlemmar i IdrottOnline?

För att lägga in klubbens medlemmar i IdrottOnline behöver du ha behörighet Huvudadministratör eller Administratör, eller ha tilldelats rollen Klubbadministratör.

 

Här kan du läsa mer om hur du lägger in klubbens medlemmar i IdrottOnline.

Visa svar


Dölj svar
  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...