Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Digital informations- och inspirationsträff vecka 12
Ta chansen att få mer information, inspiration och svar på eventuella frågor av föreningar och organisationer som har erfarenhet av att arrangera aktiviteter för paraverksamhet.

Träff 1: Onsdag 19 mars kl 19-20
Anslut till mötet nu Länk till annan webbplats.
Träff 2: Torsdag 20 mars kl 14-15
Anslut till mötet nu Länk till annan webbplats.

Medverkande:
Per Linderoth, ordförande Ulricehamns IF
Oskar Larsson Kilén, Ulricehamns IF:s klubbchef
Christoffer Petersson, IFAH Parasport
Filippa Bocangel, IFAH Parasport

ÅSS-kampanjer

Vårkampanj - Samarbete och samverkan

Ibland kan det vara svårt att genomföra ett projekt på egen hand i föreningen, i synnerhet om det gäller något som ni inte har gjort förut eller inte kan så mycket om. Ett bra tips är att kontakta andra föreningar eller externa aktörer för att få draghjälp, tips och råd. Är men flera som hjälps åt blir det ofta enklare och roligare, samtidigt som ni knyter värdefulla kontakter i ert närområde.

Bouleförbundet lanserar nu därför två olika koncept inom paraverksamheten för våra föreningar. De liknar varandra men riktar till sig något olika samarbetspartners för föreningen. Har ni frågor eller funderingar om koncepten rekommenderar vi att ni hör av er till oss innan ni skickar in ansökan.

Koncept 1: Starta er egen Parasportskola!
Stödet ges för samverkan med en eller flera andra idrottsföreningar med syftet att under en längre tidsperiod skapa aktiviteter för personer med funktionsnedsättning. Förslag på upplägg är att föreningarna turas om att arrangera ett antal tillfällen, minst 5-10 gånger, där deltagarna får prova de olika sporterna under ledning av klubbvolontärer. Exempel på omkostnader kan vara hallhyra, bouleutrustning, giveaways till deltagarna, ledararvoden, marknadsföring.

En parasportskola är också ett utmärkt tillfälle att försöka nå ut till målgrupper som i vanliga fall inte är så engagerade inom boulen, till exempel barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning eller personer med flera handikapp. Ni hittar mer information om olika funktionsnedsättningar här.

Projektet behöver ha en tydlig och realistisk tidsplan för genomförande, med ett uttalat mål och syfte. Ansökan ska ange vilka idrottsföreningar och eventuella andra parter som kommer att ingå i projektet. En tydlig budget ska bifogas ansökan, med uppskattade kostnader och gärna med offerter eller liknande kostnadsunderlag. Föreningen kommer sedan att kontaktas av vår verksamhetsutvecklare för en dialog om projektet.

Återrapportering med genomgång och resultat av projektet samt en uppföljning av budgeten ska göras senast två månader efter avslutat projekt.

Ansökan görs via det vanliga formuläret i IdrottOnline, och ni kryssar i paketet för Personer med funktionsnedsättning. Observera att utbetalningen görs i omgångar, så det spelar ingen roll vilken summa ni anger i ansökan (dock minst 3000 kr).

Finansiering:
Föreningen kan som mest tilldelas 10 000 kr i stöd, enligt följande trappa:

3 000 kr vid ansökan, för eventuella omkostnader i samband med uppstart. Utbetalas mot budgetunderlag.

4 000 kr vid en kontrollpunkt under projektet, för att säkerställa att verksamheten har kommit igång och följer planen. Kontrollpunkten varierar från projekt till projekt och bestäms i dialog med föreningen.

3 000 kr vid inskickad och godkänd återrapport efter avslutat projekt.

Övriga villkor:

  • Föreningar som samarbetar med RF-SISU för projektet ges förtur vid ansökan.
  • Projektet ska LOK-rapporteras för paraverksamhet.
  • P g a begränsade medel kommer SBF vid behov att göra ett urval av sökande föreningar.

Koncept 2: Samverkan med anpassad skola, LSS-boende, funktionsrättorganisationer etc.

Stöd för samarbete med externa parter för att ordna prova på-träffar och/eller regelbundna träningar för personer med funktionsnedsättningar, vid minst 5 tillfällen. Ni kan arrangera aktiviteter på boulehallen eller på platser där målgruppen finns, som till exempel anpassade skolor eller gruppboenden. Exempel på omkostnader kan vara hallhyra, bouleutrustning, transporter, ledararvoden, marknadsföring.

Ansökan ska skickas in innan projektet påbörjas.

Projektet behöver ha en tydlig och realistisk tidsplan för genomförande, med ett uttalat mål och syfte. Ansökan ska ange vilka idrottsföreningar och eventuella andra parter som kommer att ingå i projektet. En tydlig budget ska bifogas ansökan, med uppskattade kostnader och gärna med offerter eller liknande kostnadsunderlag. Återrapportering med genomgång och resultat av projektet samt en uppföljning av budgeten ska göras senast två månader efter avslutat projekt.

Ansökan görs via det vanliga formuläret i IdrottOnline, och ni kryssar i paketet för Personer med funktionsnedsättning. Ni kan få stöd upp till 7 500 kr.

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2025-03-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se