Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd


LOK står för Statligt Lokalt Aktivitetsstöd och är avsett att stödja ungdomsverksamhet samt verksamhet för funktionshindrade. Det innebär att ni kan få ekonomiskt bidrag för alla aktiviteter som är längre än en timme och har minst tre deltagare i åldrarna 7-25 år (för deltagare med funktionshinder finns ingen övre åldersgräns). Ni kan söka LOK-stöd för träningar, tävlingar, läger, skolor som provar på och rekryteringsaktiviteter. 

Uppfyller ni dessa punkter nedanför:

  • Har ni medlemmar 7-25 år i er förening?
  • Har ni föreningsaktiviteter som dessa medlemmar brukar vara med på? Kan vara t ex träningar eller veckotävlingar.
  • Har tre av medlemmarna 7-25 år varit med på aktiviteter samtidigt?
  • Då har ni möjlighet att ansöka om LOK-stöd 


Förutom bidrag till de enskilda föreningarna, är LOK-stödsansökningarna även grund för det bidrag som Svenska Bouleförbundet får från RF varje år. Era LOK-stödsansökningar är alltså viktiga både för er förening och för biljarden i stort.
Så kom ihåg att söka det LOK-stöd som er förening är berättigad till!

Ansökan
Från 1 juli 2020 är det obligatoriskt att närvaroregistrera LOK-stödsaktiviteter digitalt. För att kunna söka LOK-stöd måste föreningen närvaroregistrera aktiviteterna så att både aktiviteter och deltagare finns i IdrottOnline senast då ansökan ska skickas in. Ansökan görs via föreningens IdrottOnline-sida.
>>Manual för ansökan om LOK-stöd
>>Hjälpsida med checklistor och instruktionsfilmer
>>Information om LOK-appen (ni kan närvaroregistrera i den nya appen för LOK-stöd)

Varje år omfattar två ansökningsperioder:
• 1/1-30/6 (våren) med ansökningsdatum senast den 25/8
• 1/7-31/12 (hösten) med ansökningsdatum senast den 25/2
Utbetalning kan endast göras till föreningens eget plus- eller bankgiro. Det kan inte vara ett plus- eller bankgiro till en person, sektion eller kommun. Utbetalningen kan inte heller göras till ett vanligt konto.

Läs mer om LOK-stödet på rf.se.

Genom att närvaroregistrera får ni statistik på alla som deltar på era aktiviteter, oavsett ålder.
När ni sedan skickar in ansökan om LOK-stöd så rapporteras bara de personer som är 7-25 år samt personer som är markerade med funktionsnedsättning.

Kommunala bidrag
Det finns även stöd att söka hos kommunen för samma aktiviteter och deltagare. Ni kan alltså få dubbelt stöd, både från stat och kommun. Missa inte det! Ni behöver skicka in ansökan till båda men kan oftast använda er av samma underlag. Kommunens stöd kan ha ett lite annorlunda regelverk. Det kan t ex vara för deltagare 7-20 år. Kolla på kommunens hemsida eller prata med er idrottskonsulent hos RF SISU. 

Här kan ni se vilka kommuner som är anslutna så att ni kan skicka in en kommunfil från IdrottOnline
Här kan ni se andra system där ni kan registrera era aktiviteter och som ni sedan kan läsa över till IdrottOnline

 

Har ni frågor eller behöver ni hjälp?
Vår utvecklingsansvariga Frida Milevi hjälper er gärna om ni behöver hjälp för att komma igång med att registrera era aktiviteter. Kontakta henne på This is a mailto link eller 08-699 64 62. Skulle ni vilja ha hjälp kan Frida även medverka på digitala möten eller i tider av mindre restriktioner via föreningsbesök? Tveka inte att kontakta Frida för mer information hur ni som förening kan få hjälp med att komma igång med LOK-stödsredovisning.

Uppdaterad: 20 FEB 2018 12:08  ccsport_logo

Gravyr & Sportpriser logo

  

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996460
E-post: kansli@svenskboule.s...