Gå till innehåll
Göteborgs & Bohusläns Bouleförbund
Göteborgs & Bohusläns Bouleförbund

Grundtränarutbildning 2023-02-27

Välkommen med din anmälan till Grundutbildning för tränare Tränarutbildning Steg 1 Den 27/2 startar årets första tränarutbildning.

Utbildningen är en kombination av boulespecifik tränarutbildning och SISU:s grundutbildning för tränare steg 1. Den 27/2 är en digital introduktion till utbildningen som fortsätter med två fysiska utbildningsdagar den 11–12/3 i Skövde och avslutas med en digital uppföljningsträff i april.

Utbildningen riktar sig till dig som är tränare eller vill utbilda dig till tränare på klubbnivå. Du är licensierad spelare med några års erfarenhet och har tävlat i nationella och/eller regionala tävlingar och har kunskap om reglerna för boule.

Vi ser fram emot en blandad grupp, både kvinnor och män i olika åldrar. Antalet platser är begränsat till 20 deltagare.

Beskrivning: Grundutbildningen bygger på aktuell forskning, studier och undersökningar för att ge dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Utbildningen vänder sig till alla som är eller vill bli tränare inom boulesporten, oavsett hur länge du har varit tränare eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna.

Kunskapsförmedling och lärande sker på olika sätt där utbildningswebben är hubben. Utbildningswebben innehåller filmer, kortare texter och reflektionsfrågor och det är via den du kommer att genomföra dina självstudier. Vid utbildningens träffar ligger samtalet till grund för ditt lärande. Med hemuppgiften i din egen förening får du möjlighet att koppla ihop utbildningen med ditt praktiska ledarskap.

Jag och idrottsrörelsen - få förståelse för vad uppdraget som tränare innebär, i vilket sammanhang du verkar och vilket ansvar och vilka möjligheter som inryms i uppdraget Jag och ledarskapet - få förståelse om vikten av ett idé- och värdestyrt ledarskap där vi hela tiden behöver arbeta för en kultur som genomsyras av öppenhet och inkludering

Jag och träningen - få grundläggande kunskap i vad ett holistiskt perspektiv är, så att du praktiskt kan använda dig av det vid planering, genomförande och uppföljning av träningar Jag och utövaren - få kunskap som riktar sig till den målgrupp du tränar oavsett om det är barn, ungdomar eller vuxna.

Den boulespecifika dagen innehåller bouleteknik, taktik och träning. Praktiska övningar, teori och samtal utifrån deltagarnas erfarenheter.

Grundutbildningens upplägg: självstudier, träffar och hemuppgift

Självstudier via utbildningswebben med hjälp av häftet ”Reflektionsblad – grundutbildning för tränare”. Självstudier är en förutsättning för att du ska bli godkänd på utbildningen. Den första träffen är digital och den andra blir en fysisk träff över lördag och söndag. Du måste närvara vid alla träffarna för att bli godkänd på utbildning.

För din hemuppgift får du välja ett ämne du vill fördjupa dig i, utifrån de valbara teman som finns. För att du ska bli godkänd på utbildningen ska hemuppgiften redovisas till RF-SISU innan utbildningens slut.

Utbildningen avslutas med en digital träff som uppföljning av hur det går att tillämpa nya kunskaper i praktiken.

Utbildningens omfattning: Totalt cirka 33 timmar (självstudier, träffar, hemuppgift)

Utbildare: Kerstin Gustavsson och Anders Gerestrand

Kostnad: 1800 kronor/deltagare + resor och boende

Kostnadsbeskrivning:

  1. Er förening kan söka stöd 1 800 kr/deltagare. Inkl. kost och kurslitteratur via RF-SISU Västra Götaland. Ta kontakt med er RF-SISU konsulent och fråga om ”resursmedel” Om föreningen tillhör ett annat RF-SISU distrikt var vänlig kontakta kansli@svenskboule.se.
  2. Deltagare kommer också ha möjlighet att via sina föreningar söka stöd för åtminstone del av kostnader förknippat med resa och boende kopplat till utbildningen via Svenska Bouleförbundet. Viktigt dessa medel söks ej hos ditt RF-SISU distrikt utan hos Svenska Bouleförbundet.

Ladda ner inbjudan. Pdf, 323 kB.

Ladda ner mer info. Pdf, 149.4 kB.

Publicerad: 2023-02-03

Senast uppdaterad: 2023-02-14

Sponsorer

Kontakta oss

070-256 97 26
gbbfkansli@vgidrott.se

Postadress

Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund
Hans-Erik Hermansson, Björndammsterrassen 11 4tr
433 42 Partille

Fakturauppgifter

Bankgiro 5911-6954
Organisationsnummer 857209-7213

Test