Gå till innehåll
Göteborgs & Bohusläns Bouleförbund
Göteborgs & Bohusläns Bouleförbund

Styrelsekommentar, incident DM 2023-05-21

Med anledning av söndagens incident har Göteborg och Bohusläns styrelse haft ett extrainsatt sammanträde för att diskutera händelsen. Kommentar enligt medan.

Närvarande:
Anja Lysén, ordförande
Marianne Sundkvist, sekreterare
Hasse Hermansson, kassör
Fredrik Holmqvist, ledamot
Henrik Roolf, ledamot
Lennart Claesson, suppleant
Björn Jorhede, domare och ordförande i disciplinnämnden – under diskussionen

Med anledning av söndagens incident har styrelsen diskuterat händelsen tillsammans med Björn Jorhede i hans roll som domare och ordförande i disciplinnämnden.

Tyvärr var det flera saker i samband med händelsen som inte hanterades på ett helt korrekt sätt. Styrelsen vill härmed förtydliga att vi inte accepterar ett osportsligt beteende på vår boulebanor.

Vill man opponera sig emot ett felaktigt domarbeslut under matchen så gör man i första hand detta med de domare som är utsedda i tävlingen.

Som regelverket är i dag kan man som spelare inte klaga på ett domarbeslut. § 31 Klagomål i de Internationella spelreglerna tar endast upp klagomål som gäller i matchen, inte klagomål som gäller ett domarbeslut. Vi konstaterar att detta är en brist.

Trots att man blir upprörd över ett domarbeslut, även om det är felaktigt och även om det är avgörande för matchen, kan man inte komma med tillmälen och förolämpningar mot domaren och med höga röster störa andra matcher som pågår runt omkring. Detta står tydligt i § 38 Bristande sportslighet och § 39 Dåligt uppförande. Detta beteende borde ha resulterat i ett rött kort och uteslutning ur tävlingen.

Dessvärre ledde helgens, och tyvärr också den förra DM-incidenten, till att två av våra domare väljer att sluta som domare. Som styrelse och som boulespelare beklagar vi verkligen detta!

Kan vi inte tillsätta domare till våra tävlingar kan vi behöva ställa in dessa.

Med hopp om fortsatt god stämning och sportsligt uppträdande på och runt banorna,
Göteborg och Bohusläns Bouleförbunds Styrelse

Publicerad: 2023-05-25

Senast uppdaterad: 2023-05-25

Sponsorer

Kontakta oss

070-256 97 26
gbbfkansli@vgidrott.se

Postadress

Göteborgs och Bohusläns Bouleförbund
Hans-Erik Hermansson, Björndammsterrassen 11 4tr
433 42 Partille

Fakturauppgifter

Bankgiro 5911-6954
Organisationsnummer 857209-7213

Test