Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sibirien till Belgien (istället för Falun?)

Sibiriens svenskar får åka till Belgien för att spela Europacupens första omgång. Där möter de, utöver värdlandets PC Schorpioen, lag från Ungern och Tjeckien. En andraplats i gruppen ser ut att ge en lättare väg till finalspelet än en gruppseger. Men innan sibirianerna börjar tänka på strategin inför Europacupens gruppspel måste de fundera över om det är mer värt än att försvara SM-guldet i trippel…

De trefaldiga svenska mästarna i trippel kan inte bli fyrfaldiga om de bestämmer sig för att satsa på Europacupen. Gruppspelet i Belgien startar på lördagsmorgonen den 31/7 och SM-finalen i trippel avgörs kvällen före.
- Ett alternativ är ju att kolla om det går något nattflyg och ta det till Belgien, men frågan är hur fräsch man då är på lördagsmorgonen - efter att ha spelat SM fem dagar i rad dessutom. Då måste Tjeckien och Ungern vara riktigt dåliga - och det lär de ju inte vara, säger den trefaldige svenske trippelmästaren Albin Plantin.

"Värdelöst planerat"
Att han inte är glad åt att behöva väga Europacupen mot ett möjligt fjärde SM-guld framgår tydligt.
- Det känns verkligen värdelöst. Det kan ju inte finnas någon annan sport där SM krockar med Europacupen. Dit har vi kvalat genom att vinna Sveriges näst största tävling - och då missar vi den största, säger Plantin.

Speciellt att spela boule i Belgien
Det verkar ändå luta åt att Sibirien skickar det bästa lag klubben kan skicka till Belgien.
- Nya erfarenheter är självklart roligare och vi har ju aldrig spelat Europacupen, säger Plantin, som kanske helt uteblir från årets SM i Falun.
- Vi kommer ju missa både trippel- och dubbelspelet och då kan vi lika gärna skita i SM, känner jag spontant.
Det är kanske inte så konstigt att Albin besvarar frågan om det känns kul att åka till Belgien med "både och".
- Vi hade ju helst sett att det gick på hemmaplan. Jag har varit där förut och spelat och det har varit lite speciellt. Vi spelade i en park där det luktade droger och satt folk och pundade överallt. Det påverkade ju inte oss men det var lite... speciellt…

Sibiriens vinnarskallar lägger sig inte
I samma grupp som Sibirien, grupp A, spelar ett lag från den tjeckiska huvudstaden Prag, POP, och ett lag från Szigetszentmiklós i Ungern. Samt PC Schorpioen från Assebroek/Gent i Belgien.
- Jag har så dålig koll på internationell boule så jag kan inte säga så mycket om lottningen, men det känns väl som att det står mellan Belgien och oss kanske, säger Albin Plantin.
Att grupp B är den tuffaste av de sex grupperna kan man nog lugnt konstatera. Där finns både segrarna i den franska cupen, CMO Bassens, och tyskarna i Düsseldorf sûr place. Segraren i den gruppen hamnar i nästa rond i samma grupp som segrarna i Sveriges grupp. Därifrån tar sig bara ett lag vidare till finalspelet.
Chansen att knipa den finalplatsen borde vara större om man, som tvåa i grupp A, hamnar tillsammans med segrarna i de båda trelagsgrupperna Danmark-England-Finland, Wales-Luxemburg-Österrike och tvåan från grupp F med Polen, Estland, Skottland och Italien.
- Jag tror att vi kommer att gå för seger när vi väl är på plats. Att gå till semifinal i Europacupen på en smörlottning är inget jag har lust med, tror jag. Det är klart att man skulle diskutera det om man hamnar i det läget att vi möter Belgien i sista matchen och vi har två segrar var, men vi är så mycket tävlingsmänniskor att jag har svårt att tro att vi skulle kunna lägga oss. Vi tycker inte om att förlora och att då göra det medvetet… Nej, säger Albin Plantin.
- Men vi kanske förlorar mot Belgien ändå. Det första steget är ju att bara gå ur gruppen.

Se Europacupens lottning! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till bloggen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2010-04-01

Senast uppdaterad: 2010-04-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se