Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Anders Csapó slog ut hustrun och vann första utomhustävlingen

I lördags spelade i vart fall en av landslagsspelarna sin första utomhustävling för säsongen. I Halmstad – där Halmstad Petank arrangerade HP-cup – spelade dessutom ytterligare sex av de spelare som deltog i landslagslägret på Bosön för ett par veckor sedan.

Det senare var ett mer än tillräckligt motiv för att sätta sig i bilen och köra de drygt fyra milen. Där fanns ju möjligheten att få se en hel radda duktiga spelare – och då tänker jag inte bara på spelarna från landslagslägret utan också på flera av de duktiga hemmaspelarna. Dessutom möjligheten att eventuellt lära sig ett eller annat inför söndagens tävling för oss gamlingar.

Visst kunde vädret ha varit bättre – kallt var bara förnamnet när solen vid 14-tiden försvann bakom molnen och vinden friskade i. Men det hindrade å andra sidan inte de duktigaste spelarna från att prestera när det verkligen behövdes.

Rickard Nilsson och Anders Csapó var till exempel riktigt illa ute i kvarten, då hemmaklubbens Jimmy Löf och Jimmie Olsen ledde med 12-7. Nilsson och Csapó kontrade emellertid – först till 12-9, sedan till 12-11 och slutligen till 12-13. Om vändningen enbart berodde på att Nilsson och Csapó tog sig samman, eller om orsaken i själva verket var att både Löf och Olsen fick så kallad gummiarm, kan nog diskuteras. Lite knepigt såg det i vart fall ut när hemmaspelarna plötsligt började missa både lägg och skott – och det var inga hårfina missar precis.

Efter kvarten var det så dags för semi och där stod Tove Orrbeck och Camilla Csapó. Alltså något av en familjefejd för makarna Csapó, där Anders drog det längsta strået. Detaljerna runt den matchen vet jag inte mycket om – då hade jag nämligen gett upp min kamp mot kylan och kört hem till Falkenberg. Av resultatet, 13-6, drar jag dock slutsatsen att det var en ganska odramatisk match.

När jag såg semifinalens resultat tänkte jag direkt på en lokal tävling i Falkenberg, i fredags, där vi diskuterade det faktum att en fru alldeles nyss hade förlorat mot sin man och vilka följder detta kunde få för familjelivet.
– Det bli garaget för honom i natt, sa frun med ett leende.
Och nu funderar jag följaktligen på var Anders Csapó tillbringade lördagsnatten. Blev han förlåten eller slutade det med garaget för honom också?

I finalen besegrade Rickard Nilsson och Anders Csapó slutligen landslagskollegerna Patrik Andersson och Thomas Wiede, båda från Halmstad Petank, med siffrorna 13-11. En match som jag, av naturliga skäl, inte heller såg men enligt Rickard Nilssons blogg var det ”en tuff kamp med varierande spel”.


En annan spelare som jag, precis som många andra, imponeras av är William Silfverberg. Jag har inte tidigare sett honom annat än på bloggfilm, men i lördags fanns han med i Halmstad och det råder ingen som helst tvekan om att denne tolvåring är ett löfte utöver det vanliga.

Publicerad: 2010-04-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se