Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

CEP:s ordförande får SBF:s nya medalj

Flemming Jensin, det europeiska bouleförbundets danske ordförande, blev en av de första att ta emot SBF:s nya förtjänsttecken i guld. Bland de övriga mottagarna fanns en som spöat självaste prins Bertil. Prinsen gratulerade den gången med orden: - Grattis grabbar, ni spelade bra. Men så här in i helvete jävla dåligt har jag väl för fan aldrig spelat nån gång. Vid förbundsmötet blev det rungande applåder åt samtliga pristagare.

Elva stycken var de - personerna som fick ta emot Svenska Bouleförbundets förtjänsttecken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i guld första gången det delades ut, i samband med årets förbundsmöte. Tio män och en kvinna.

Att CEP:s ordförande Flemming Jensin var rörd och stolt över att ingå i församlingen - som ende utlänning - behövde han egentligen inte tala om. Det faktum att han tillsammans med hustrun satte sig i bilen, när den isländska vulkanaskan stoppat deras flyg, och körde hela vägen från Fyn till Nacka för att ta emot det var ett tydligt bevis.


Jean Amiot (La Boule Joyeuse), svensk ledamot av det internationella förbundets styrelse, fick förstås också ett guldtecken. Trots att han var emot att instifta dem och pläderade för den förlorande linjen när beslutet fattades vid fjolårets förbundsmöte.
Sven Erick Alm (MoPS Herr Nilson), internationell domare och årets mötessekreterare, berättade i sitt tacktal om hur han besegrat Amiot med hjälp av en get.

Några kunde inte närvara för att ta emot hedersbetygelserna. Bland dessa fanns Jan Sjölander (Tyringe Boulegetingarna), mångårig SBF-ordförande och mannen som tillsammans med Flemming Jensin skapade Europacupen för klubblag. Han skickade en hälsning istället:

"Man känner ibland inte igen de viktiga ögonblicken i livet - inte förrän det är försent eller då man blir påmind av vänner! Livet - det är inte de dagar som gått utan de dagar man minns! Varmt tack!"

Nilssons EM-brons årets bouleprestation
Vulkanutbrott stoppade inte Jensin, men Rickard Nilsson (Coccinelle PC) fick stanna hemma i Göteborg. Priset för årets bouleprestation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - hans EM-brons i skytte från Nice - kommer att överlämnas till honom vid ett senare tillfälle.

Lennart "Ledde" Rasmusson årets Warberg-stipendiat
I helsingborgsklubben BK Kärnan finns årets mottagare av stipendiet till Nisse Warbergs minne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Lennart "Ledde" Rasmusson. Han har startat boulehallar och bouletävlingar - senast SWIO, arrangerat SM och kämpar oförtrutet vidare för att utveckla boulen i både med- och motgång.
- Inom svensk boule behövs förebilder som kan locka ungdomar till vår sport. Det belopp som följer med stipendiet skänker jag därför till svensk ungdomsboule. Beloppet disponeras av juniorernas förbundskapten, att användas som ett bidrag och en uppmuntran till en junior för medverkan i en internationell tävling, hälsar Ledde brevledes.

Läs mer på bloggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där det också finns utförliga rapporter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om det mesta som hände under förbundsmöteshelgen.
Se bilder här Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2010-04-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se