Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Föreningen i tiden - nytt projekt efter veteranernas

Förbundsstyrelsen ville diskutera visioner under årets bouleting. De grupparbeten som genomfördes mynnade ut i inrättandet av en ny projektgrupp - Föreningen i tiden. Vilket uppdrag det nya projektet kommer att ha är ännu inte i detalj uttalat men huvudsyftet är att rekrytera nya medlemmar. Samtidigt presenterade veteranprojektet (VeP) slutsatserna av sitt arbete - och möttes av kritik.

Förbundsstyrelseledamoten Hans Hagberg och övriga medlemmar (Bengt Börjesson, Hilbert Björkdahl, Carina Janson, Kenneth Lindvall och Eddy Persson) av veteranprojektet (VeP) möttes inte av några ovationer när de presenterade resultatet av sitt arbete.

Delar av deras förslag hade presenterats - och antagits - redan tidigare. Det handlar om att på nytt inrätta en veterankommitté som ska fungera som referens- och kontaktgrupp för styrelsen, valberedningen, distrikt och föreningar. Den ska också hålla kontakt med PRO och SPF för att ytterligare undersöka möjligheterna till samarbete med pensionärsföreningarna.

TK:s ordförande skeptisk till VeP:s nya idéer
Nyheterna var VeP:s idéer om att avskaffa licenskravet för tävlingar på helgfria vardagar, att minska de geografiska restriktionerna för tävlingar och att ta ut en licensavgift i flera steg för spelare i V65-klassen.

Dessa idéer fick mothugg. Norra Sveriges Håkan Jonsson kallade det första förslaget för "en ren vansinnighet" och menade att förbundet om det går igenom kommer att tappa merparten av sina licensierade spelare.
Tävlingskommitténs ordförande Pontus Thuresson höll med honom:
- Det är ett utmärkt förslag om man vill fasa ut medlemmarna i V65-klassen ur förbundet, sade han.

Thuresson menade också att de som arrangerar stora tävlingar knappast uppskattar minskade geografiska restriktioner för - och ökad konkurrens av - mindre tävlingar.

Nytt projekt förvandlar tinget till väckelsemöte
Styrelsen vill hårdsatsa på att öka förbundets medlemsantal den kommande treårsperioden.
- Genom ledarrekrytering och genom öppna föreningar - som tar emot alla, förklarade FS-ledamoten Kicki Wahlberg.

Dessa idéer mottogs på ett helt annat sätt. Wahlberg fick bouletingets deltagare att låta som ett väckelsemöte när de ackompanjerade hennes entusiasmerande redogörelse med rungande ja-rop.

Läs mer om VeP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Och om Föreningen i tiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2010-04-23

Senast uppdaterad: 2010-04-23

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se