Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första nationella utomhustävlingen en utmaning

60 lag med 180 spelare i öppen trippel är fler än i fjol. Årets första nationella utomhustävling lockar gott om deltagare - och gott om elitspelare. Sibiriens Ivarsson-Johansson-Plantin har haft siktet inställt på att försvara segern i Lindomespelen sedan de vann Svenska Cupen. Sju av trippellagen kommer från grannlandet i väster.

Lindome är känt för sina svårbemästrade utomhusbanor. Men också för att vara ett blåshål. Vid tidpunkten för Lindomespelen blir också vädret oftast en av utmaningarna.


Trots att helgens prognos ser lovande ut rekommenderar Lindome BK:s ordförande, Annika Fjelkner, spelarna att klä sig varmt.
- Det känns som att man ofta måste klä sig varmt när man spelar Lindomespelen - och idag var det faktiskt ganska kallt ute, säger hon.
Undertecknad kan efter en eftermiddagspromenad på Göteborgs gator intyga sanningshalten i det påståendet. Vindarna närmar sig orkanstyrka. Men det står det ingenting om i helgens prognoser. Inte heller om något regn.
- Nej, det är skönt, säger Fjelkner.

Gott om norska gäster
Annika Fjelkner är nöjd med att tävlingen drar så mycket folk. Och med att 21 norska spelare kommer resande för att delta.
- Det är lite roligt! Alltid kul med annat folk än det vanliga.
Enligt norrmännens egen hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. står deras största hopp till Larry Young och Leif Høgberg i V55-dubbeln.
I den öppna trippeln är det de regerande nordiska mästarna Benny Bel-Lafkih, Ole Hågonsen och Robert Pettersen som skulle kunna få svenskarna på fall.

Svenska landslag
Det svenska öppna landslaget består under Lindomespelen av en annan sibirisk trippel: Robert Beijmo, Filip Goldéus och Jens Terestchenko. Damkapten Håkan Berg har, som tidigare berättats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., mönstrat inte mindre än tre landslagstripplar. Lindomes ordförande Annika Fjelkner ingår i en av dem, tillsammans med Tove Næss och Anna Theander.
- Det ska bli spännande. Jag har bara spelat en gång tillsammans med Anna förut - i Lindomespelen förra året - och varken hon eller jag har spelat med Tove tidigare, säger Fjelkner.

Annika tycker att det är bra att förbundskaptenen kastar om lite i lagen - och att han gör det nu.
- Idén är bra - att man får prova att spela med sådana man inte känner nu, så att man har gjort det när det är dags för mästerskap. Det är kul att det är så pass många som nio som får chansen också - för det är ju lite speciellt, att spela i landslagströja. Det blir något lite extra.

Förväntar sig att det fungerar
Man skulle kunna tänka sig att de egna förväntningarna är höga när man spelar i landslagsdress. Å andra sidan att de inte är det, när man spelar i en helt ny konstellation.
- Mina förväntningar är ändå att det ska fungera bra, trots att vi inte känner varandra så bra. Att man ska vara så pass professionell och att man vill det här så pass mycket att det ändå ska fungera. Man kan ju ändå utgå ifrån att folk som är med i landslaget tränar och vill vara bra. Kan man dessutom få det fungera m folk man inte känner är det ett gott betyg – att man klarar av det.
- Resultatmässigt har jag inte tänkt så mycket – jag brukar tänka jättelångt fram och ska träna på att ta det som det är och en match i taget. Huvudsaken är att vi presterar bra – inte i första hand hur långt vi tar oss, säger Annika Fjelkner.

Andra lag att hålla ögonen på i Lindome
Björn Ivarsson-Björn Folke Johansson-Albin Plantin, Sibirien CP
Joachim Andersson-Jessica Johansson-Rickard Nilsson, Coccinelle PC
Mattias Anesten-Robin Johansson-Jesper Skult, MXD
Stefan Holmström-Henrik Hugosson-Roger Söder, Lindome BK
Annelie Behring-Johan Karlsson-Patric Larsson, BK Strand
Kristian Lilja-Alex Lindquist-Patrik Thelaus, MXD
Håkan Berg-Alexander Norin-Jonny Patron, MXD
Linda Bengtsson-Matilda Boström-SaraLindelöf, MXD
Tove Orrbeck-Cecilia Holm-Pia Terestchenko, Landslag
Jenny Hamberg-Sandra Jönsson-Ann Callderyd, Landslag
Ali Abdi Aden-Lotta Brohult-Kenneth Köhalmi, Sitting Boule
Patrik Andersson-Jimmy Löf-Thomas Wiede, Halmstad Petank
Kent Carlsson-Yhomas Finné-Jimmie Olsen, Halmstad Petank
Leif Bäckström-Erik Lööf-Ekström-Marcus Enbom, MXD

Följ resultaten via Lindomes hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-04-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se