Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dubbla kvartsfinaler för damlandslagen i Lindome

Trippeltävlingen är den största och viktigaste. Halmstad Petank vann genom Patrik Andersson, Jimmy Löf och Thomas Wiede. Men också dubbeldagen bjöd på hårda fajter. Såväl stockholmare som hallänningar och hemmaspelare fick se sig slagna - finalen blev ett klubbderby mellan två lag från Coccinelle PC. Samtidigt fick damernas förbundskapten Håkan Berg en del att titta och tänka på också under söndagen.

Herman Thorell har redan lämnat en redogörelse för den nationella trippeln  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Lindome.
"Att damerna spelade sig fram till en kvartsfinal (slog lag Kim Olsson, Kärnan, i 8-delen) i den öppna klassen får ses som ett riktigt starkt besked till förbundskapten Håkan Berg", skriver han bland annat och syftar på landslaget bestående av Annika Fjelkner, Tove Naess och Anna Theander, som i sin första match för dagen besegrade tidigare landslagsspelarna Matilda Boström, Linda Bengtsson och Sara Lindelöf. I kvartsfinalen blev landslaget besegrat av de blivande segrarna från Halmstad.

Theander till kvartsfinal igen
Även söndagen bjöd på besked åt förbundskaptenen. Boule Bangers Anna Theander tog sig än en gång till kvartsfinal. Den här gången tillsammans med Jenny Hamberg, Boo SK. Och det var inga dåliga skalper de plockade längs vägen. Bland annat tog Theander revansch på Halmstads Andersson och Wiede. Hamberg och hon slog också spelare från det öppna landslaget - Robert Beijmo och Filip Goldéus. Dessutom Annika Fjelkner i par med Stefan Holmström.

Förbundskaptenen hade mycket gott att säga om sina spelare. Och var nöjd med sina uttagningar.
- Det verkar som att det har fungerat bra för alla att spela med andra spelare än de är vana vid. Ingen har sagt någonting annat - och det hade de väl kanske inte gjort så länge pratar vi i grupp heller, det kan ju hända att någon kommer efteråt och vill prata enskilt - men det har sett bra ut.
Två kvartsfinalplaceringar i en tävling med den här kvaliteten på motståndet är verkligen inte att förakta. Snarare precis vad förbundskaptenen behövde.
- Jag har sagt att jag kommer att vara ganska resultatfokuserad nu, och då är det väldigt välkommet med placeringar av det här slaget, säger Berg.

Tillsammans med insatserna från Svenska Cupen - där både Annika Fjelkner och Tove Naess var med och tog sina klubbar hela vägen till final - börjar förbundskaptenen nu kunna samla lite lyckade resultat mot vägen till EM-uttagningen, som ska göras efter Varbergs Strandcup, den åttonde juli.

Roligt att vistas bland molnen
Anna Theander är på måndagsmorgonen "tillbaka i verklikgheten efter at ha vistats bland några små moln".
- Det var så roligt. Allting fungerade jättebra - både i trippeln och dubbeln. Det stämde direkt och vi peppade varandra från allra första matchen på lördagen. Och Jenny är hur skön som helst, säger hon. 

Hamberg-Theander förlorade även på söndagen mot de slutgiltiga segrarna - Joachim Andersson och Jessica Johansson.
De mötte i finalen trippelkamraten Rickard Nilsson i par med Jimmy Lagerqvist. Mixeddubbeln vann med 13-6.
Jimmy Löf, från lördagens vinnartrippel, var framme i semifinal på söndagen tillsammans med klubbkamraten Pontus Thuresson.

Fler vinnare
I juniordubbeln segrade hemmaklubbens Sebastian Hjortander-William Silfverberg över Ödenäs Simon Balsby och Johan Hallgren i finalen.

V65-trippeln vanns av Douglas Adolfsson-Stig Johansson-Gert Olsson, Varberg, och i V55-dubbeln segrade inte oväntat Simon Cohen och Jonny Patron. Den sistnämnde ersatte under det öppna trippelspelet sportchefen Anders Larsson i laget med Håkan Berg och Alexander Norin. 

För ställningen i Bouletouren, där Lindomespelen ingår, torde resultaten av helgens tävling innebära att Andersson-Johansson-Nilsson stärker sin ställning, liksom Berg-Larsson-Norin-Patron, Hugosson-Holmström-Stahre-Söder, Beijmo-Bergström-Goldéus-Terestchenko och Ivarsson-Johansson-Plantin.

Publicerad: 2010-04-26

Senast uppdaterad: 2010-04-26

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se