Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige trea i Polen

Det svenska veteranlandslaget tog en tredjeplats i årets Euro Veterans Cup - den bästa svenska placeringen hittills i tävlingens treåriga historia. Vann gjorde Tyskland före Holland. Debuterande landslagsveteranen Markel Sjöström är nöjd med helgen i Polen.

De sex fyramannalagen i veterancupen möter först varandra i dubbelmatcher, där varje seger ger en poäng. Därefter möts samtliga lag i trippelmatcher värda två poäng.

Segrarna från Tyskland hade när tävlingen var slut samlat ihop 16 poäng. Holland fick 13 och Sverige 12. Fortfarande är det bara Tyskland och Holland som vunnit den europeiska veterancupen men i och med årets tredjeplats fick Sverige sin bästa placering hittills.

- Det var riktigt bra spelare med, berättar Markel Sjöström.
- I det tyska laget ingick två fransmän, en algerier och en italienare. Framför allt algeriern imponerade på mig - han hade hävdat sig väl i den svenska öppna klassen.

Sverige lyckades besegra det tyska landslaget (Roland Jecle, Jacques Grimaldi, Patrich Schwebel, Harry Kaduma) i trippelmatchen som tidigarelades för att svenskarna skulle hinna med sitt flyg hem.

- Vi slog dem med 13-12 till sist. Det blev en riktig rysare i mörkret där vi sköt lillen död och räddade match bland annat. Det var en bra match, berättar Sjöström.

Markel Sjöström som fyller veteran i år har tidigare aldrig spelat någon landskamp i den klassen. Men är nöjd med sin debut.
- Det var kul. Mycket trevligt. Det var väldigt mycket Polen på något sätt men fantastiskt vackert i den här bergskedjan. Jag var ju yngst på fältet men det var flera som var mellan 55 och 60. Och några i Polen 2 som var bra mycket äldre. Men det var bra fart på folket, samtidigt som de har rutin och ett lugn i spelet.

Markel berättar att det polska andralaget var något sämre än de övriga, men att Polens förstalag lyckades både med att slå Sverige och att skaka tyskarna.

Sverige representerades, utöver Sjöström, av Stefan Landell, Sven Sandin och Sture Öhman.

Förhoppningen är fortfarande att tävlingen ska växa och bli ett veteran-EM på sikt.
- Vi hoppas ju det. Det pågår diskussioner och om det så småningom blir tolv lag skulle det kunna bli ett EM. Det är ju nerv i de här matcherna med jubel och glädje runt vinsterna och så där, säger Sjöström. 

Publicerad: 2010-05-03

Senast uppdaterad: 2010-05-03

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se