Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

”Mayon” lägger ner – årets festival blir den sista

I ett öppet brev till landets boulespelare berättar Scandinavian Boules VD Henrik Kruse att företaget i framtiden inte kommer att anordna någon festival för dem. ”Det är uppenbarligen svårt att tillgodose alla önskemål för ’de riktiga boulespelarna’. Vi kan konstatera att vi inte förmår att attrahera tillräckligt många för att det ger tillbaks det vi satsar”, skriver Kruse. Tonen i brevet, där Kruse också konstaterar att svensk tävlingsboule verkar ha problem, är vemodig. Ändå lovar han en grym avslutning vid årets festival i slutet av maj.

– Det är ganska mycket jobb och vi får väldigt lite energi tillbaks, säger Henrik Kruse om beslutet att inte längre rikta tävlingar mot de licensierade boulespelarna.
– Företagstävlingen fungerar jättebra och är populär, precis som amatörtävlingen.
Det är de vanliga, ”riktiga”, boulespelarna som inte verkar vara nöjda med Scandinavian Boules festival.
– Vi konstaterar att tävlingsboulen inte är så het och att vi inte får någon draghjälp av den – det är vi som drar tävlingsboulen, säger Kruse och fortsätter:
– Vi tror att vi klarar oss bra utan festivalen. Och att det hade varit lättare att göra festivalen för vanliga människor än för boulespelare. Och som boulespelare – eller före detta boulespelare – är jag jävligt konfunderad över det.

Svenska Bouleförbundets ordförande Robert Boström beklagar Scandinavian Boules beslut.
– Det är tråkigt. Och det är bara att beklaga att de inte har ett bättre anmälningsläge, säger han.
– Scandinavian Boule är ett kommersiellt företag. De måste titta på ekonomisk vinst per nedlagd arbetstimme. Om de kan tjäna mer pengar på annat får man förstå det och beklaga att boulespelarna inte kommer.
Boström tycker inte att förbundet kan klandras för att festivalen försvinner.
– Jag vet inte vad förbundet skulle kunna göra åt det. Det är svårt att säga vad som är fel. Det kanske är för dyrt? Eller är det för dyrt att bo i Stockholm? Jag vet inte varför spelarna inte kommer. Själv ska jag upp till festivalen i år – jag tycker fortfarande att den fyller en funktion inom svensk boule, säger han.

Och Scandinavian Boule lägger inte ner verksamheten även om de lägger ner festivalen.
– Vi kommer att finnas kvar i olika skepnader. Vi vill skapa fortsatt uppmärksamhet kring en jävligt ball sport, säger Henrik Kruse.

Publicerad: 2010-05-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se