Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lindomes juniorer imponerar

Juniorerna är som vanligt först ut när det kommer till det allsvenska seriespelet. I helgen som gick drabbade de samman i Motala. Ett Motala som serverade ett så eländigt väder att tävlingarna fick flytta inomhus. Lindome BK tog ledningen i både Elitserien och division 1, men det är tätt i elitserien och flera lag har chansen till seger i år.

 

Fem-sex grader, regn och rejäl blåst. Samtliga inblandade var tacksamma över beslutet att flytta in i boulehallen.
– Det är inget väder att köra ut ungar i – i tio timmar, konstaterar juniorernas förbundskapten Leif ”Tullen” Rappner som fanns på plats för att observera de unga boulespelarna.
Östsvenska distriktets ordförande Thomas Carlén var också i Motala.
– Flickorna från Motala överraskade lite grand – de var med och slogs om andraplatsen. Och Sörbyängen hade en tjej som var en otrolig läggare, men de var lite ojämna och hade några riktigt unga spelare med sig, säger Carlén.
Sörbyängen placerade sig kanske lägre än väntat i tabellen. I toppen finns Lindome och Ödenäs, vilket inte förvånar.

Lindomes andralag tog ledningen även i division 1. Där spelar Caroline Carlén, Sebastian Hjortander och William Silfverberg för göteborgsklubben.
– Sebbe och Wille skötte sig väldigt bra. De vann Tullens juniorcup på söndagen och gick obesegrade genom både den och lördagens seriespel. Så det är ett stort utropstecken för dem, säger förbundskapten Rappner.
Att de ändå får nöja sig med att spela i andralaget och divisionen under elitserien är inte konstigt.
– Det är svårt för dem att putta ner Daniel Eriksson, Niklas Carlén och Nanna Boström, konstaterar Tullen.
– Men de har verkligen framtiden för sig och till nästa år kommer de att vara mer aktuella. De gick ju till A-slutspel i Lindomespelen – det är inte illa för ett par tolvåringar i en sådan stark tävling.

Se serietabellerna.

Publicerad: 2010-05-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se