Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Något för boulespelarna att bita i

Riksidrottsförbundet har tagit fram en kostpolicy. I den uppmanas förbund och föreningar bland annat att utöka utbudet av näringsriktiga måltider, anpassade för idrottsutövare, vid tävlingsarrangemang. Syftet är att skapa goda kostvanor för att främja god hälsa och bra idrottsprestationer.

I den nyligen publicerade kostpolicyn Länk till annan webbplats. heter det bland annat att:

"det kan ifrågasättas om det är rätt att vissa förbund aktivt rekommenderar ett utbud främst inriktat på godis och läsk till försäljning på arenor. Vidare bör idrottsföreningar och förbund iaktta försiktighet, när det gäller åtaganden gentemot sponsorer och annonsörer som ökar konsumtionen av godis och läsk".

Riksidrottsförbundet uppmanar alla sina medlemsorganisationer att se till att det finns sunda kostalternativ på alla arenor som har barn- och ungdomsidrott. Förbundet vill också att det främst är hälsosamma produkter som ska exponeras vid idrottsanläggningar och arrangemang.

Se där har boulesportens arrangörer någonting att sätta tänderna i...

Publicerad: 2010-05-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se