Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Mörka moln över Örestad

Det ser lite mörkt ut för Örestad Open. Helgens skånska väderprognos är full av mörka moln och anmälningsläget kunde varit ljusare. 30-32 lag i den nationella öppna trippeln är bara dryga hälften av vad Lindomespelen samlade i april. V60-gruppen får flest deltagare medan V55 är en besvikelse.

 

Förra året hade Örestad Open draghjälp av det landslagsläger som arrangerades i Malmö i anslutning till tävlingen. När alla svenska landslagsspelarna fanns på plats beslöt det danska förbundet att skicka sina landslagsspelare också. I år blir det betydligt färre danska lag, fyra stycken.
Och de svenska landslagsspelare som bor i Stockholmstrakten lyser med sin frånvaro.

Tävlingsledaren Sven Jönhede är dock mest besviken på spelarna i V55-klassen.
– Där har vi inte mer än tolv lag. Jag vet inte varför V55:orna inte vill spela boule, säger han.
Jönhede har hört sig för bland klassens spelare men inte fått fram några orsaker.
– 30 lag är okej för en trippeltävling i Sverige ändå. Men det är klart att det ska vara fler när det är en nationell sådan, kommenterar han läget i den öppna trippeln.

Det händer ingenting speciellt vid årets upplaga av Örestad Open. Arrangörerna försökte samla juniorerna till ett läger. Andreas Strandberg och Anders Rubin skulle ha tränat dem, utan att det kostade en krona.
– Vi fick fem anmälningar. Det är för sorgligt. Kostar det inte ens någonting tycker man ju att de borde komma. Föräldrarna borde vilja att deras ungar satsade på nåt som inte kostar…
– Men i övrigt kör vi på samma koncept som tidigare. Till nästa år ska vi försöka förändra lite. Vi fiskar efter en klubb till som kan vara med och arrangera – vi behöver mer folk för att kunna göra det lilla extra. Och det vill vi göra, säger Jönhede.
Satsningarna på juniorer är inte över. Nästa år vill Nobel arrangera juniorseriespelet i anslutning till tävlingen.
– Juniorerna är det man vill satsa på och visa upp. Dessutom vill vi gärna arrangera sexlandskampen för veteraner samtidigt, berättar Jönhede.

Boxaren Armand Krajnc, mästarnas mästare, antydde i en intervju att han skulle komma till Örestad Open för att bevisa att han minsann kunde spela boule också. Men har gjort sig oanträffbar.
– Jag tror att han fegade ur. En tuff liten boxare är väl rädd att tappa ansiktet, säger Sven Jönhede som hoppas på en bra tävling trots det lite klena spelarunderlaget och de mörka molnen.

Publicerad: 2010-05-13

Senast uppdaterad: 2010-05-13

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se