Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sugen på nationell seger

Rickard Nilsson är missnöjd med finalförlusten i Örestad Open. Det är tre år sedan han vann en nationell tävling. STHLM Boule Festival tänker han inte åka till, så nu satsar han på Varbergs Strandcup. Nilsson är också en av nio landslagsspelare som ingår i en ny försöksverksamhet med mental träning.

 

– Vi är stabila i alla fall, säger Rickard Nilsson ironiskt och syftar på den svit med andraplatser hans lag, med Joachim Andersson och Jessica Johansson, radat upp.
– Det är synd att vi ska tappa just den matchen. Ingen av oss spelade bra i finalen. Motståndarna gjorde inte heller särskilt bra ifrån sig – Dan Edman lade bra, men annars var det inget. Det kan inte ha varit roligt att titta på…

”Nu får det vara nog med spel utan träning”, skrev Nilsson på sin blogg Länk till annan webbplats. efter avslutad tävling. Han berättar att orsaken till den uteblivna träningen är sjukdom. Han drabbades av både magkatarr och feber strax före den internationella tävlingen i Spanien. Som han ändå var med och vann.
– Ja, men det var ju inte så hög klass på tävlingen, kommenterar han.
Nu är Nilsson frisk igen och tränar för fullt. Siktet är inställt på Varbergs Strandcup och seger i en nationell tävling.
– Jessica har aldrig någonsin vunnit en nationell tävling…
Till STHLM Boule festival åker inte trion från Coccinelle.
– Nej. Jocke valde att inte åka dit och då stannar jag också hemma. Det blir rätt dyrt med en helg i Stockholm.
Nilsson hänvisar till Joachim Anderssons blogg Länk till annan webbplats. när jag undrar varför de väljer bort den internationella tävlingen i Stockholm.

Landslagsledningen har beslutat att låta nio spelare – fem från Stockholm och fyra från Göteborg – få mental träning av Virpi Plate. Spelarna ska få individuell coachning av idrottspsykologen, både via telefon och öga mot öga. Verksamheten ska därefter utvärderas. Är resultaten positiva och man kan finansiera en fortsättning blir det en sådan.
Utöver Rickard Nilsson deltar i Göteborg Anders Csapó, Annika Fjelkner och Tove Orrbeck. I Stockholm ska Måns Daniel, Jenny Hamberg, Björn Johansson, Jens Terestchenko och Pia Terestchenko träna mentalt.
– Det kan nog vara jättebra. Men jag ser det här som någonting det ska läggas tid och kraft på och som tillkommer utöver bouleträningen. Det är något man lägger till och kräver tid, säger damernas förbundskapten Håkan Berg.

Publicerad: 2010-05-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se