Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Strandcupens arrangörer vill själva vinna

En av sommarens mest populära bouletävlingar är Strandcupen i Varbergs stenbrott. Den magnifika spelplatsen, alldeles intill fästningen och med gångavstånd till havsbadet, brukar framhållas som ett av skälen. Sommarstaden Varberg brukar också vara hygglig nog att bjuda på strålande sommarväder och visa upp sig från sin bästa sida när landets boulespelare kommer på besök i början av juli.

 

Frågan är om man inte redan kan kalla arrangörerna i Varbergs BK Kulknappen för vinnare. Dubbeltävlingen för spelare över 60 år är redan fulltecknad – 126 lag har anmält sig.
- Veteranerna är alltid tidiga. I år har vi tagit bort V65-klassen också – det kan delvis förklara att det redan är fullt, säger tävlingsgeneralen Mats Petersson.
- Visst är det fantastiskt att 24 dagar före tävling ha lag på väntelista – har det skett förut, frågar sig en annan arrangör, Fredrik Brorsson.
- Det gör ju att man nästan blir orolig när man tittar på de övriga klasserna. Men det är nog obefogat. Dryga 30 lag i öppen trippel tre veckor före tävling måste väl vara ganska bra, säger Petersson.

Varbergs Strandcup är också den femte och sista deltävlingen i årets Bouletour. De 16 lag som efter den lyckats samla ihop flest poäng går till final i Skövde i höst och har chans att vinna utlandstävling. På femtonde plats ligger nu Fredrik Brorsson, Mats Petersson och Tobias Johansson.
Vilket innebär att de måste plocka poäng också i den egna tävlingen för att vara säkra på en finalplats. Kommer de att lyckas med det samtidigt som de arrangerar?
– Det kan du ge dig fan på, säger Petersson.
– Det är klart att vi gärna vill gå till finalen. Det har vi som ett mål i år. Annars hade vi nog inte spelat Strandcupen – i normalfallet är det inte bra. Man måste vara helt utanför tävlingen när man spelar och det är jobbigt att ställa om ändå. Man måste vinna de två första matcherna och vara på hugget direkt, fortsätter han.
– Som alltid beror ju utgången lite på lottningen också, säger Brorsson.

I övrigt är det inga stora nyheter vid årets Strandcup.
– Vi har ökat på priserna lite – man kan vinna 7500 i öppen trippel nu. Och vi har bättre flaskpriser – spabad på Leninbadet till exempel, berättar Petersson.
– Vi har pratat om ett öltält också, men det får vänta till nästa år. Vi bygger fyra små läktare nu med plats för sextio pers, säger han.

Peterssons vision är 100 lag i den nationella trippeln. Om den ska uppnås redan i år återstår att se.
– Vi har inte hört nåt från Danmark än – det förvånar mig. Vi får kanske påminna dem, säger Petersson.

Publicerad: 2010-06-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se