Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM-programmet klart

Nu är det bestämt att årets VM spelas i turkiska staden Izmir, 8-10/10. Under dagen kommer FIPJP att skicka meddelande om detta till sina medlemsförbund, berättar FIPJP:s ordförande Claude Azéma.

Torsdagen den 7/10 klockan nio på morgonen håller FIPJP (det internationella bouleförbundet) kongress. Klockan nio på kvällen samma dag lottas VM under den traditionella invigningsmiddagen.

Spelstart blir det klockan halv nio på fredagen, men då bara för skyttarna. Under dagen spelas också tre trippelmatcher enligt det schweiziska systemet.

På lördag morgon fortsätter trippelspelet med de återstående två schweizeromgångarna. Därefter kvartsfinaler i skyttet och sextondelspooler i trippelspelet - för såväl de lag som är kvar i VM-turneringen och de som förpassats till Nationernas Cup.

På lördagskvällen avgörs VM i skytte.

Söndagen inleds med åttondelsfinaler och finalen beräknas starta omkring klockan 16.

Izmir är Turkiets tredje största stad med två och en halv miljon invånare. Hamnstaden ligger på den turkiska västkusten och vätter mot Medelhavet och Grekland. Här har NATO en av sina kommandocentraler. Tidigare hette staden Smyrna och har alltså givit namn åt den pingströrelseinriktade Smyrnakyrkan.

Som en följd av FIPJP:s beslut har det europeiska förbundet, CEP, i sin tur beslutat att den andra omgången av Europacupen - som också skulle spelats vecka 40 - också kan spelas under vecka 41.

Publicerad: 2010-06-30

Senast uppdaterad: 2010-06-30

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se