Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Varberg lockar med sol, värme och inte helt önskvärd rockmusik

Varbergs Strandcup skämmer så gott som alltid bort sina spelare med sol och värme. Så även i år. När finalspelet i den fulltecknade V60-klassen pågår på torsdagskvällen är det högtryck i Stenbrottet. Arrangören Mats Petersson är både nöjd och inte där han sitter på läktaren.

Hemmalaget Henkelman/Moberg möter Halmstads Flinck/Lindqvist, Knuff, när bara två av de 134 lagen är kvar i spel.

Till lördagens nationella öppna trippeltävlingen har nästan 90 lag anmält sig. Så långt är allt väl och Petersson är nöjd med både anmälningsläget och sommarvärmen.
Det är ett annat högtryck som bekymrar honom.

- Vi kommer få jäkla problem på kvällsmixen imorgon - med rockmusiken, säger han.
I fästningen bredvid stenbrottet har Rockfesten Länk till annan webbplats. just haft soundcheck.
- Man kommer inte att höra nånting. Jag vet inte hur vi ska göra - vi löser det imorgon, säger Petersson.

Han är lite irriterad.
- De har kört över oss fullständigt.
Varbergs BK Kulknappen har haft sitt tillstånd att arrangera tävling i stenbrottet i ett år.
- Det lär ju inte de ha haft. Men kommunen bara låter dem vara här, utan att föra oss samman så att vi har kunnat diskutera lösningar, säger Petersson.

Fredagens mixeddubbel startar klockan 17 på fredagen. Anmälan görs på plats mellan klockan 16.00-16.15. Petersson räknar med 80 lag.
Klockan 19 startar Rockfesten, som fortsätter även på lördagskvällen.
- Men då kan man kanske njuta av rockmusiken till finalspelet, säger Petersson.

En av alla dem som kommer till Varberg för Strandcupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.s skull är Bouleförbundets sportchef Anders Larsson. Han ska både spela själv och titta på öppna spelare, i sin egenskap av förbundskapten.
- I första hand på landslagsspelarna och i andra på sådana som kan vara coming 2011, säger han.
Larsson har ett VM-lag att ta ut. Senast den 11 augusti ska det vara gjort.
- Känner jag att jag kan ta ut det snabbare än så gör jag självfallet det. Det kan också hända att jag tar ut två eller tre fjärdedelar till att börja med, säger Larsson.

Världsmästerskapet flyttades nyligen från Taiwan till Turkiet. Anders Larsson är i huvudsak positiv till flytten.
- Ur spelarperspektiv är det bra att VM går i Europa med tanke på tidsomställning och temperaturskillnader. Det blir billigare för förbundet också. Sen kan jag tycka att det är lite tråkigt eftersom det alltid är roligt att se nya delar av världen.
- Man kan också fråga sig hur många gånger Turkiet orkar ställa upp som arrangör i sista minuten och det är lite oroande i det stora perspektivet. Samtidigt har de ju arrangerat mästerskap några gånger nu och det borde betyda att det blir bra gjort, säger Anders Larsson.

Att Strandcupen utgör den sista deltävlingen på Bouletouren - årets tävlingsnyhet - har sportchefen inte mycket att säga om.
- Man får utvärdera touren efter finalhelgen. Tyvärr känns det nu som om det bara är fyra lag som kan ta hem det oavsett vilka sexton som går till final, säger han och syftar på lag Rickard Nilsson, lag Patrik Andersson, lag Björn Ivarsson och lag Henrik Hugosson.

Rickard Nilsson leder tillsammans med Joachim Andersson och Jessica Johansson touren men har än så länge inte vunnit någon av de nationella tävlingarna.
På lördag har de chansen igen.
Den sista.  

Publicerad: 2010-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se