Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Malmö vann i Varberg

Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC, Malmö, tog sista chansen att vinna en nationell tävling i år. Malmölaget besegrade Carlén/Giza/Jacobsson, Lindome, Göteborg, i finalen.

Strandcupen inleddes med en lyckad företagscup på onsdagen. På torsdagen spelades det veterandubbel, Kjells minne, och hemmaklubbens Roland Henkelman/Sune Moberg vann.

I fredagens nationella trippel i V55-klassen slog Flinck/Simonsson/Simonsson, Knuff, Halmstad, Varbergs Andersson/Andersson/Johansson i finalen.
Kvällens öppna mixedtävling vanns av den unge William Silfverberg, Lindome, i par med Jessica Johansson, Coccinelle.
Det befarade störningsmomentet från den intilliggande Rockfesten visade sig omotiverat.
- Jag är nästan besviken. Den hörs ju knappt, kommenterade Peterson, som tidigare svurit långa eder över den högljudda rockmusiken, under fredagskvällen.

Varbergs Strandcup är, enligt undertecknad, landets bästa tävling tillsammans med SM och seriespelet. Som alltid är det högsommar och sol. 27 grader står det på väderkartan och i stenbrottet, som ligger i en liten gryta, blir det kokhett. Som spelare är man glad att det samtidigt blåser hyfsat friska vindar.

Under lördagen spelas huvudnumret - den öppna nationella trippeln, som också är sista deltävling i den pågående Bouletouren.
Arrangörerna Fredrik Brorsson, Johansson och Mats Peterson slog i sin första match landslagets Ivarsson, Johansson och Plantin.


Förbundskapten Berg och sportchef Larsson föregår inte med helt gott exempel när det gäller enhetlig klädsel.

Lindomes Niklas Carlén/Stefan Giza/Rickard Jacobsson slog i sin semifinal ut stockholmarna Abdi Aden/Brohult/Marklund, Sitting Boule.

I semifinalerna möttes Lindomes lag Carlén/Giza/Jacobsson, som slog  förbundskaptenerna Berg och Larsson ihop med Jonny Patron, och Sitting Boules Abdi Aden/Brohult/Marklund. I den andra semin besegrade Coccinelles Andersson/Johansson/Nilsson det svenska landslaget Beijmo/Goldéus/Terestchenko.

Finalen slutade till Coccinelles fördel, med ganska stora siffror, som emellertid inte gjorde spelet riktig rättvisa - Lindomelaget pressade dem ordentligt.

I B-slutspelet kan landslagets Ivarsson/Johansson/Plantin ha spelat väl nonchalant. Utslagna blev de hursomhelst, av ett annat landslag, juniorerna Hjelm/Hjortander/Silfverberg.
Ejvegård/Stenman/Trechera besegrade Hjelm/Johansson/Rappner i B-finalen.

Fler bilder  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från helgen.

 

Publicerad: 2010-07-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se