Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landslagskval för veteraner i helgen

I helgen spelas finalen av det årliga landslagskvalet för veteraner på Öland. 16 lag har tagit sig dit via kvalspel på olika orter runtom i landet. Nu gör de upp om kommande landslagsuppdrag. Och de tvåfaldigt regerande mästarna är utslagna.

Som favoriter måste man se segrarna från de två senaste åren - Lee Ekström, Kenneth Nordh och Sven Sandin, Fagersjö. Men också de Nordiska mästarna från Skåne - Leif Ljungsryd, Palle Olsen och Anders Tapper, Quatre Boules.

Eftersom Lag Ekström förlorade sin första match på lördagen - mot lag Carina Jansson - fick de båda lagen mötas något tidigare än beräknat och lag Ekström lyckades inte ta sig vidare till söndagens sista avdelning, där fyra lag gör upp i ett poolspel.
Både lag Tapper och lag Jansson har däremot tagit sig dit.

Stockholmarnas klubbkollega Håkan Nordenstein, Fagersjö, som tillsammans med Stefan Landell och Sture Öhman också varit framstående de senaste åren, lyckades inte ta sig vidare till helgens finalspel.

Vinnarna från Motalakvalet - Göran Sandell, Hasse Tellqvist och Kent Tungström, Boule von Platen - kan också bli farliga. Liksom Jan Johansson, Benny Martinsson och Anders Nyström, Boden. Göteborgssegrarna Jan-Olof Kaspersson, Kjell Petersén och Lars Erik Svensson, Kronängs IF, utmanar.

Under lördagen blir de 16 lagen till åtta, som på söndagen gör upp om slutsegern.

Följ resultaten i helgens landslagskval här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-07-09

Senast uppdaterad: 2010-07-11

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se