Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska VM-laget

VM spelas i Izmir, Turkiet, den 9-11 oktober. Anders Larsson har tagit ut följande lag till tävlingen: Björn Ivarsson, SCP, Björn Folke Johansson, SCP, Rickard Nilsson, CPC, Albin Plantin, SCP. En blandning av gammalt och nytt, men framför allt en kvartett som Anders Larsson har mycket stort förtroende för.

Han motiverar uttagningen så här:

- Björn Ivarsson och Rickard Nilsson är idag våra mest erfarna VM-spelare i elitskiktet. Björn deltog första gången som 17-åring i JVM 1995, Rickard slog igenom i JVM 1999. De var båda tunga namn i förra årets EM där Sveriges landslag spelade med stor auktoritet. De är en självskriven stomme i VM-laget.

- Folke och Albin har sedan flera år visat sig utomordentligt samspelta med Björn Ivarsson. Ett antal SM-segrar och lagets seger i årets Stockholm Boule Festival ser jag som mycket meriterande. Folke har varit med i VM en gång tidigare (2007). Albin är debutant. Det kompenseras av hans stora trygghet i omgivningen.

Så här spelas VM

Årets öppna VM innehåller flera nyheter:

  • För första gången används det schweiziska systemet (läs Monrad)
  • För första gången har deltagarlagen fått kvala in
  • För första gången spelas öppna VM liksom tidigare dam-VM och JVM vartannat år

Efter fem matcher går de 24 bästa lagen (hälften av de startande) till åtta trelagspooler. Därifrån går 16 lag vidare till direktutslagning på söndagen. Allvaret börjar alltså med åttondelsfinalerna.

Där ska Sverige vara med.

Publicerad: 2010-07-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se