Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första kvinnan att vinna landslagskvalet

Carina och Clas Janson lyckades tillsammans med K-G Rundberg, BK Knuff, ta sig obesegrade genom hela finalspelet när veteranernas landslagskval avgjordes. Makarna i Coccinelle PC, Malmö, och deras Halmstadskollega blir därmed Sveriges officiella landslag i NM.

Även andrapristagarna från stockholmsklubben Boulero - Bertil Adlivankin, Hans Ekström och Leif Eriksson - får dra på sig landslagströjor i Nordiska Mästerskapen som spelas i Norge den 7-8 augusti.

- Om vi får något mer uppdrag vet man ju inte. Den som vann på NM förra året fick ju åka till Frankrike i år - och de hade ju inte vunnit något landslagskval, säger Carina Janson.

Deltagarna fick ingen information på plats om vad som stod på spel eller vad de hade vunnit.
- Ingenting. Jag fick ett mejl av Hans Hagberg där han gratulerade till segern, men något annat har vi inte hört från förbundet, berättar Carina Janson.
- Men jag hoppas verkligen att det blir någonting mer - nu när vi har lyckats vinna.

Hon sitter själv i Veterankommittén och kan förmodligen ganska enkelt ta reda på vad som gäller - och påverka hur det ska vara i framtiden.
- Jag tycker statusen för veteraner är väldigt låg - och det är trots allt vi som betalar för väldigt mycket inom förbundet, säger hon.

Att hon är nöjd och stolt över insatsen hörs. Inte att undra på - med tanke på att laget inte förlorade en enda match under de båda tävlingsdagarna på Öland.
- Jag vet inte varför det blev på det viset. Men det kändes bra hela tiden. Jävligt bra. Jag hade en sådan där konstig känsla av att man inte är närvarande, fast man ändå är där. När man inte är osäker alls, berättar Carina.

I sista matchen - finalen mot Boulero - blev det "lite krystat" en stund, säger hon, men det styrde segrarlaget upp - och i övrigt var de alltså aldrig illa ute.
Att kalla det för hennes största bragd någonsin kan ändå vara att gå för långt.
- Det är det bästa vi har gjort hittills i år i alla fall. Men förra året blev vi svenska mästare - och det är också rätt stort. Jag är väl första kvinnan som har vunnit landslagskvalet också - och det är ju lite häftigt, men det kom jag inte att tänka på förrän häromdagen, säger Carina Janson.

Publicerad: 2010-07-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se