Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Damlandslaget fyra i Luxemburg

Det svenska damlandslaget slutade på fjärde plats i Kayl Open de Pétanque, Luxemburg. Juniorlandslaget slutade på en åttondeplats i B-slutspelet.

Damlandslaget fick möta ännu ett franskt lag i kvartsfinalen på söndagsförmiddagen. Bra spel från svenskarna resulterade i seger med 13-3.

- Banorna är luriga, superrulliga, men tjejerna tog till vara på de lägen de fick och gjorde en bra match, säger deras coach Markel Sjöström.


De övriga kvartsfinalerna spelas mellan holländska och spanska landslaget, ett italienskt och ett belgiskt klubblag samt ett tyskt lag, där åtminstone två tredjedelar var med och vann U23-EM, och ett katalanskt representationslag.

Den svenska semifinalen kom att spelas mot det tyska laget och blev en ruggig historia. Ställningen var 9-9 när tiden gick. Tove Naess hade två kulor kvar, motståndarna tre - och poäng på plats, 25 centimeter ifrån lillen.
Naess lade in sitt första klot, kloss bakom lillen. Motståndarna sköt bort och lyckades få lillen att liga kvar. Naess sista klot kom sånär in på de svårlagda, lutande banorna - men där tog matchen slut.

Det holländska landslaget blev motståndare i kampen om tredjeplatsen, som Sverige tyvärr förlorade. Ändå fick de ett kilo Nutella och en flarra champagne per skaft. Juniorerna fick sex kilo Nutella var... Fler ledtrådar än så behövs kanske inte för att räkna ut vilken som är en av tävlingens huvudsponsorer.
Överhuvudtaget hade det sponsrade arrangemanget fina priser. Juniorerna som vann fick en X-box var, andrapristagarna en platt-tv och treorna en dvd-spelare.

Det tyska lag som slog det svenska damlandslaget i semifinalen vann ganska komfortabelt finalen över det italienska laget.
Markel Sjöström är nöjd med damernas insats.
- De har krigat bra och visat goda miner hela tiden. Det är gott gry i damerna. För fan!

Publicerad: 2010-07-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se