Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Äntligen SeMester!

På söndag startar det. Årets svenska mästerskap i boule. På Lugnet i Falun ska Sveriges bästa boulespelare i trippel, dubbel, singel, mixed och skytte koras under en spännande och festlig vecka.

Mikael Löfgren, projektledare på Visit Falun Borlänge, låter som Lugnet själv, där han står intill grävskoporna på idrottsarenan.
- Nu lägger vi grus på banorna och det känns väldigt bra. Jag tycker att vi har väldigt bra koll på allting. Sedan är det klart att det alltid blir stressigt de sista dagarna, men det känns jättebra.

Lugnet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en väletablerad idrottsarena - tillika friluftsområde och naturreservat - där de flesta förutsättningarna finns redan från början. Restaurangen är till exempel en befintlig sådan.
- Vi har byggt centercourten precis utanför den och utökat med ett antal sittplatser, berättar Löfgren.
Han har fullt förtroende för restauratören.
- De är vana vid stora evenemang. Till exempel står de för all servering under Vasaloppet.

En lunch kommer att kosta 75 riksdaler och bestå av tre bufféalternativ. Utöver det finns allt från hamburgare och pankakor till grillbufféer på kvällarna.

- Den stora skillnaden från fjolårets SM är miljön - att här finns så mycket annat runtomkring i en väldigt levande miljö. Det är ju gjort för sådant här - till skillnad från en skolgård i Växjö. Här finns avgiftsfria parkeringar i mängder, läktare, kiosker...
- Men precis som i Växjö är det två stora spelplaner och lite asfaltsbanor, säger Löfgren.

Han är inte orolig för någonting.
- Nej, jag hade ett orosmoment och det var vädret - men enligt väderprognosen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. igår såg det ut som om det ska bli bra hela veckan, någon skur bara.

Svensk Boule Länk till annan webbplats. kommer självfallet att följa SM och rapporterar därifrån. Resultatlistor, lottning etcetera finns på den speciella SM-sajten Länk till annan webbplats..


Publicerad: 2010-07-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se