Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kommunalrådet invigde mästerskapen

Kommunstyrelsens ordförande i Falun, Mikael Rydén, invigde årets Svenska Mästerskap på Lugnet under måndagskvällen. - En väldigt tilltalande form av sport som kompletterar de andra och som vi är glada att ha fått hit till Lugnet, sade han bland annat.

Även Svenska Bouleförbundets ordförande, Robert Boström, och representanter för de lokala arrangörsföreningarna Klotskallarna i Borlänge och Grycksbo-Bjurås talade under invigningen.

Så även projektledaren Mikael Löfgren från Visit Falun Borlänge.

Tanken var också ett spelmanslag skulle ha framträtt, men det dök av okänd anledning aldrig upp.

- De enda övriga missöden vi känner till för närvarande är vädret och att det saknas säkerhetsnålar att fästa nummerlapparna med. Tio tusen säkerhetsnålar är på väg med flyg och anländer imorgon förmiddag, berättade Boström.

Undertecknad har inte hört några större klagomål på serveringen, bortsett från några små knorranden om att det tar för lång tid innan man får sin mat.
Det visade sig att restauratören missförstått vilken dag mästerskapen startar och under söndagen inte infört SM-menyn.
Själv tycker jag emellertid fortfarande att priserna är onödigt höga. Och att det är lite anmärkningsvärt att man på en väletablerad idrottsanläggning som den här saknar rejäla vegetariska matalternativ.

- I många andra sporter ska man springa tills svetten sprutar. Boule är en gentlemannasport, precis som curling och golf, där det handlar om koncentration och precision, där man inte behöver svettas men ändå utför verkliga prestationer, sade kommunalrådet Rydén.

Termen "gentlemannasport" kändes lite väl passande när Rydén på scenen hade sällskap av ytterligare fyra män, som representanter för mästerskapens ledning. Klotskallarna hade i alla fall en kvinnlig talesperson.

Under måndagen startar singelspelet. Juniorklasserna spelar singeln ända till den slutgiltiga finalen som startar strax före fem.
Den öppna klassen och veteranklasserna spelar semifinaler i mixed klockan sex.

Dessa matcher kommer att livesändas här på Svensk Boule.

Publicerad: 2010-07-27

Senast uppdaterad: 2010-07-27

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se