Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska singelmästare

De svenska mästerskapen i singel avgjordes som Boule-SM:s tredje tävlingsdisciplin. Rickard Nilsson, Coccinelle PC, försvarade sitt SM-guld från i fjol, precis som Inger Löfgren, Kärnan.

Det var många medaljörer från Kärnan i Helsingborg som fick ta plats på prispallen under onsdagskvällen.

Inger Löfgren, känd för sitt vackra leende och strålande humör, vann för andra året i rad guld i V65-klassen. Den här gången hette hennes finalmotståndare Jörgen Stening och spelade för Lejonkulan i Linköping.

Även i V55-klassen gick guldet till Helsingborg. Löfgrens klubbkamrat Simon Cohen gav silvermedaljören Lars Frykberg, 018, storstryk i finalen och tog hem sitt andra SM-guld för i år. Cohens parhäst Jonny Patron tog brons.

I damklassen lyckades Victoria Gradin bärga den första SM-medaljen någonsin för Pomme de Pin Toarpsdal. Dock inte av ädlaste valör. Landslagsspelaren Jenny Hamberg, Boo SK, besegrade Gradin i finalen och kan som svensk mästare äntra Europamästerskapen med stärkt självförtroende i augusti.
Skatåsspelarna Camilla Csapó och Kicki den Dulk från Göteborg tog hand om bronsmedaljerna.

Den öppna klassen vanns av en annan landslagsspelare. Rickard Nilsson, Coccinelle PC, Malmö, ska också åka och representera Sverige i större mästerskap i år. I oktober spelar han VM och gör det som svensk mästare i singel för andra året i följd.
Han mötte Thomas Wiede, Halmstad Petank, i singelfinalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Även här blev det två brons till Göteborg. Det såg Lindomespelarna Håkan Berg och Alexander Norin till.

Publicerad: 2010-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se