Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Trefaldige trippelmästaren tippar finalen

När den viktigaste SM-klassen startar idag finns ett av favoritlagen inte på plats. Sibirien CP har tre raka SM-guld i trippel men åker imorgon till Belgien för att spela Europacupen. Därmed kan de inte få ett fjärde.

Albin Plantin ser det hela som ett positivt problem.
- Det är klart att det är tråkigt. Vi får välja mellan de två saker vi helst av allt vill spela, i princip. Å andra sidan kunde vi ha tackat nej till Europacupen - men vi tycker att det alternativet är roligare, så vi får ju ändå ha kul, säger han.

Lite besviken är han ändå.
- Ja, det är klart. De här två arrangemangen ska inte behöva krocka med varandra, säger Plantin.
Den trefaldige svenske mästaren Plantin kan alltså inte bli fyrfaldig. Vilka som kommer att mötas i finalen - nu när hans eget lag inte kan ta sig dit - är han hyfsat säker på (så länge de inte hamnar på samma sida i slutspelsträdet).
- Jag tror att det kommer att stå mellan Halmstad och Coccinelle. De har sett bra ut hittills i SM också. Halmstad hade många spelare långt fram i singeln och Joachim, Rickard och Jessica har redan tagit hem flera guldmedaljer.

Om det blir Coccinellespelarna mot Halmstads Andersson, Löf och Wiede i finalen avslöjas först på fredagskvällen. Juniorklasserna spelar färdigt sitt trippelmästerskap idag, torsdag.

Igår, onsdag, lämnade Plantin och andra sibirianer SM i Falun.
- Idag umgås alla med sina familjer. Spelat boule har vi gjort som fan den sista tiden, plus att det ändå är skitväder här i Stockholm, så man har ingen lust att träna.
Imorgon bitti reser Albin Plantin, Filip Goldéus, Björn Ivarsson, Björn Johansson, Tove Naess och Jens Terestchenko till Ghent.

- Björn och Björn kommer att spela tillsammans med Jens, som grunduppställning, berättar Plantin.

Albin Plantin är nöjd med SM i Falun.
- Jag tyckte att det var jävligt roligt. Och det trodde jag inte riktigt att jag skulle tycka. Det var bra och svåra banor - man fick spela mycket med huvudet - ett fint område och bra arrangerat.
- Spelmässigt är jag också rätt nöjd. Det gick skitbra i mixen och singeln var väl kanske inte lika briljant. Där åkte jag ut på att jag spelade dåligt. I mixen åkte vi ut kämpandes, säger Plantin.
- Det var ett kul SM - jag hade gärna spelat två klasser till.

Publicerad: 2010-07-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se