Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle tar guld efter guld

Malmöklubben Coccinelle PC har tagit hand om alla guldmedaljer hittills i den öppna klassen under SM-veckan. Jessica Johansson har tre, Joachim "Pimmen" Andersson och Rickard Nilsson två var.

När den mest åtråvärda av SM-medaljerna skulle delas ut i Falun på fredagskvällen hade Coccinelle PC redan tagit hand om alla de ädlaste valörerna. Jessica Johansson vann skyttet och, tillsammans med Joachim Andersson, mixedguldet. Rickard Nilsson tog hand om guldet i singel.

I finalen ställdes de tre mot förbundskaptenerna Håkan Berg och Anders Larsson tillsammans med junioren Alexander Norin, Lindome BK.
Till en början såg det lite knackigt ut för Coccinelle. I semifinalen mot Maria BK:s Marcus Enbom, Martin Jansson och Åke Löwbeer hade Johansson inte fått sina skott att fungera som hon ville. Sålunda gjorde Coccinelletrippeln en rockad och flyttade ner Johansson som läggare.

Inte heller hennes lägg fungerade riktigt bra i finalens första vändor. Joachim Andersson fick ta ett stort ansvar som mittspelare i malmötrippeln. Lindomelaget tog ledningen med 6-3 och var idel leenden. Men samtidigt som Johansson hittade läggen tappade Berg, som tidigare spelat synnerligen stabilt som läggare, flera av sina.

Lindomelaget fick aldrig fler än sex poäng och Coccinelle erövrade ännu ett SM-guld. Nu återstår bara det i den öppna dubbeln.
Bronsmedaljörer blev, förutom Marialaget, Patrik Andersson, Jimmy Löf och Thomas Wiede, Halmstad Petank.

Simon Cohen, Kärnan, Helsingborg, tog också han ännu ett guld, i V55-klassen. Sedan tidigare hade han både ett mixed- och ett singelguld - nu blev det guld också i den främsta av grenarna, tillsammans med Jonny Patron och Lennart "Ledde" Rasmusson. I finalen besegrade de Carina och Clas Jansson samt Mats Lindén, Coccinelle PC.

Finalen i V65-klassen blev en jämn historia, där Jörgen Olsson hade chansen att avgöra för göteborgslaget från Skatås BK. Men Olsson bommade lägg för match och Varbergs BK Kulknappen tog vara på chansen - Kenneth Johansson, Lennart Johansson och Birgitta Olausson är svenska mästare i trippel, V65. Jörgen Olsson, Kerstin och Nils Belfrage får nöja sig med ett silver.

Damfinalen var den som drog ut längst på tiden. Lejonkulans Monica Eriksson, Irma Gustafsson och Gabriella Karp kopplade tidigt greppet om matchen och tog en rejäl ledning. Men landslagsspelarna Jenny Hamberg och Pia Terestchenko från Boo SK gav inte upp. Inte heller deras klubbkamrat Birgitta Ekroth.
Hambergs skytte fungerade fint trots usla väderförhållanden och så småningom kunde Boospelarna avgöra matchen och bli svenska mästare 2010.

Finalen mellan Coccinelle och Lindome kan, liksom semifinalen mellan Maria och Coccinelle, ses i efterhand på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-07-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se