Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Cohen kammade hem rubbet

När den sista tävlingsdisciplinen, dubbeln, avgjordes på Lugnet i Falun visade det sig att inte bara minoren Ivar Liljegren, Djurgårdens IF, lyckades med den sällsynta bedriften att ta medalj i samtliga grenar under SM-veckan. Det gjorde också helsingborgsklubben Kärnans Simon Cohen, i V55-klassen.

Cohen och Liljegren tog under en vecka fyra SM-guld - i singel, dubbel, trippel och mixeddubbel. Bedriften är mycket, mycket ovanlig. Patrik Stenman, Bengt Månsson och eventuellt en spelare som heter Nils Fransson är de enda som lyckats ta guld i samtliga SM-grenar tidigare.

Malmöklubben Coccinelle PC hade chans att kamma hem samtliga guldmedaljer i den öppna klassen. I skytte, mixed, singel och trippel lyckades klubbens representanter bättre än alla andra.

Största hoppet om en guldmedalj också i den sista klassen stod egentligen till Joachim Andersson och Jessica Johansson. Men Johan Bredin och Rasmus Kling från Lejonkulan, Linköping, punkterade guldfavoriterna med 13-4 redan i åttondelen. Istället tog Alex Lindquist och Rickard Nilsson plats i semifinal. Men där hade malmöspelarna inte så mycket att hämta. Halmstads Patrik Andersson och Thomas Wiede vann och förstörde klubbens möjligheter till jackpott.

I finalen mötte Andersson och Wiede både sin egen och damernas förbundskapten, tävlande för Lindome BK. Förbundskaptenerna hamnade tidigt i trångmål, men deras moståndare missade en chans att gå ut och fick se de luttrade lirarna försöka vända på steken. De var nära att lyckas gå hela vägen med den planen, men Halmstad Petank hittade tillbaka in i matchen och blev svenska mästare 2010.

Svenska mästare i V65-klassen är Jan Eriksson och Jan-Erik Lönn, Mora-Orsa Boulesällskap. De besegrade Sigfrid Gustavsson och Bertil Hagenbrant, Lilla Le, i finalen.

Finalen i damklassen spelades mellan Gothenburg Boule Bangers - Tove Orrbeck och Anna Theander - samt Club Istanboule, Jönköping - Anne-Marie Carlsson och Kicki Wahlberg. Vi fick se hur Bangers hämtade upp ett rejält underläge - precis som i semifinalen mot göteborgskollegerna Kicki den Dulk och Carina Schultz, Skatås BK.

Finalen blev en maratonmatch och när den var över stod Orrbeck/Theander, Gothenburg Boule Bangers, som svenska mästare.

Finalspelet går att se på webben i efterhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Bilder läggs efterhand upp här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
SM-sajten  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns samtliga resultatlistor.

Publicerad: 2010-07-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se