Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sibirien tvåa i Belgien

Sveriges representanter i Europacupen, Sibirien CP, slutade på en andraplats i den första omgången. Det räcker för avancemang till omgång två.

Sibirien vann de båda första mötena, mot det tjeckiska och ungerska representationslaget, med stadiga siffror: 4-1 respektive 5-0 i matcher.

På söndagen spelades gruppfinalen mellan den belgiska värdklubben PC Schorpioen och svenskarna. Sibirien hamnade i underläge i de båda inledande tripplarna. Den öppna trippeln - Björn Ivarsson, Björn Johansson och Jens Terestchenko - förlorade med 6-13. Samtidigt vände mixedtrippeln - Filip Goldéus, Tove Naess och Albin Plantin - ett underläge med 3-12 till seger med 13-12.

I de tre avslutande dubbelmatcherna blev sibirianerna lottlösa och mötet slutar 1-4.
- Det kändes som att deras vilja att vinna var större än vår, säger Albin Plantin.
Plantin hänger inte läpp för det.
- Det känns sjukt bra inför nästa omgång, säger Plantin, som tidigare rapporterat om "grymt stabilt spel" och att "det är roligt att se alla höja sig när det verkligen gäller".

Den andra omgången av Europacupen spelas i oktober, precis efter det att tre av sibirianerna kommit hem från VM i Turkiet. Då får stockholmarna resa till Finland, som i den första omgången vann sin grupp före Danmark och England.

Publicerad: 2010-08-01

Senast uppdaterad: 2010-08-02

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se