Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

NM för veteraner i Norge i helgen

I helgen, 7-8 augusti, utkämpas NM för veteraner i Holmestrand vid Oslofjorden. Det är tredje gången NM spelas i den öppna formen. Sverige representeras officiellt av de båda finallagen från landslagskvalet på Öland den 10-11 juli.

Därutöver deltar nio svenska lag som utnyttjat möjligheten att själva anmäla sig till NM. Bland dem återfinns årets svenska mästare i V55-klassen Jonny Patron, Simon Cohen och Lennart Rasmusson från Kärnan i Helsingborg. De regerande nordiska mästarna, Leif Ljungsryd, Palle Olsen och Anders Tapper från Malmöklubben Quatre Boule kommer också att vara på plats.

Segrarna i landslagskvalet kommer också delvis från Malmö. Carina och Claes Janson spelar för Coccinelle. De har varit med i veteranlandslaget tidigare; mot Danmark i Malmö 2006. Ny i laget sedan den gången är K-G Rundberg, som spelar för Knuff, Halmstad. Carina och Claes gick förresten till final i årets SM-trippel i V55.

Tvåa i landslagskvalet var Hans Ekström, Leif Eriksson och Bertil Adlivankin. Alla från Stockholmsklubben Boulerosällskapet. De är debutanter i detta sammanhang. Bertil har dock erfarenhet från öppna landslaget. Han var till och med VM-spelare i sin ungdom. Då var han med i Sveriges lag till VM i Belgien 1981.

Resultaten uppdateras löpande här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-08-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se