Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kärnans segertåg fortsätter

De nyblivna svenska mästarna från Kärnan i Helsingborg kan nu också titulera sig nordiska mästare. Detta efter att ha gått helt obesegrade genom veteranernas NM som spelades i helgen. Laget består av Simon Cohen, Jonny Patron och Lennart "Ledde" Rasmusson. Till kvartsfinal gick ytterligare fyra svenska lag tillsammans med tre norska. Danmark och Finland kom helt bort bland de 28 lag som kom till start.

Av de två officiella svenska landslagen gick ett vidare till kvartsfinal. Det var Sverige 1 med Carina och Claes Janson tillsammans med K-G Rundberg som med ett nödrop klarade att gå vidare. Tävlingen spelas i ett slags monradsystem med fem matcher. I sista matchen mötte lag 1 de mycket rutinerade Göte Andersson, Hilbert Björkdahl och Berth Lindelöf. De senare ledde ända till slutsignalen. I den följande extraomgången segade sig Sverige 1 upp och vann med 9-8. Det räckte alltså för avancemang.

Största överraskningen stod det mykomponerade laget Bert-Ove Sund, Skatås, Åke Börjesson, Hällesåker och Tommy Johansson, Tjörn för. De tog fyra raka segrar, innan de stötte på patrull mot Kärnan i sista matchen. 13-4 i baken räckte ändå till tredje plats efter första dagen. Inte dåligt för ett lag som aldrig tidigare spelat ihop.

Norge 1 med Larry Young, Leif Høgberg och den förre vietnamesiske sjöofficeren Thieu Cong Bo gjorde ett starkt intryck. De vann fyra matcher och blev tvåa på överlägsen kvot.
Regerande nordiska mästarna från Malmö, Anders Tapper, Leif Ljungsryd och Palle Olson, tog även de fyra segrar och gick till kvartsfinal. Skåningarna blev dagens speciella landslagsdödare, genom att de lyckades besegra Sveriges båda officiella landslag. Som sista lag, med tre segrar, segade sig de gamla landslagsrävarna Stefan Landell, Håkan Nordenstein och Lee Ekström vidare.

Tävlingen går i natursköna Holmestrand vid stranden av Oslofjorden. Gårdagen bjöd på härligt sommarväder och trivselfaktorn var påfallande hög. Möjligen med undantag av att det rådde viss förbistring angående tävlingsbestämmelserna.
Tidsbegränsade matcher kräver nästan att man spelar med dödlinjer runt alla banor, men arrangörerna försökte sig på vanliga regler i början. Efter lunchuppehållet tog juryn klokt nog bort möjligheten att spela tvärsöver grannbanorna. Stor irritation undveks därför.

Bara två av de åtta officiella landslagen gick således vidare till slutspel. Det var dock fler än i fjol, då bara Danmark 1 lyckades ta sig till kvartsfinal.

Dagens kvartsfinaler spelas som följer:

Kärnan - Stefan Landell & Co
Norge 1 - Maija Juva, Svein Bruu, Signe Hovind, Norge
Bert-Ove Sund & Co - Sverige 1
Ståle Baksetersveen, Francois Soto, Jean-Jacques Razaka, Norge
- Anders Tapper, Leif Ljungsryd, Palle Olsen, Quatre Boule

Följ finalspelet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-08-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se