Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ett obesegrat Sibirien blir svårstoppat

Efter två av tre seriesammandrag har Sibirien CP fortfarande inte förlorat ett enda möte i elitserien. Därmed kan knappast något annat lag sno ligasegern från stockholmarna. Lindome och Halmstad ligger närmast efter.

Det andra av de tre elitseriesammandragen spelades på nästa års SM-banor i Uppsala.
- Stockholm dominerade åt båda hållen, rapporterar Pontus Thuresson, Halmstadspelare och förbundsstyrelseledamot.
- Sibirien imponerar. Det går inte att säga mycket annat om dem. Men även besvikelseligan toppas av stockholmare. Boulesjevikerna tog - trots ett par landslagsspelare - inte många poäng den här helgen.
- Den största besvikelsen är dock - återigen - Maria BK. En poäng lyckades de ta den här helgen. På söndagen kom de med bara fem man, berättar Thuresson.

Pontus Thuresson frågade Marias Marcus Enbom hur det kom sig att de inte ens hade fullt lag.
- Han svarade bara lite skämtsamt att det var ett par spelare som inte höll måttet under gårdagen, så de beslöt att ersätta dem med en vakans.
Peter "Bengan" Bengtsson och Björne Johansson skulle i så fall höra till dessa spelare, eftersom de bara var med under första speldagen.

Själv är Thuresson nöjd. I helgens sista möte besegrade hans Halmstad huvudkonkurrenterna från Lindome BK med 4-0. Nu ligger de båda klubbarna jämsides med 18 poäng vardera och samma matchkvot. Bara en 13 poäng högre klotdifferens gör att Lindome ligger före Halmstad i tabellen.
- Det kändes gött, ja, bekräftar Thuresson.
Tillsammans med Patrik Andersson, Kent Carlsson, Lasse Finné, Tomas Finné, Jimmy Löf, Jimmie Olsen och Thomas Wiede utgjorde han helgens halmstadstrupp.

Från Lindome kom bara sex man: Håkan Berg, Niklas Carlén, Stefan Holmström, Fredrik Holmquist, Henrik Hugosson och Roger Söder.
- Både Alexander Norin och Anders Larsson, som gick bra under SM, fattades, kommenterar Thuresson.
Han tycker att det verkar som om många av klubbarna har svårt att få ihop spelare till seriespelet. Vilket borde vara lite oroande.
- Det kan vara så att augusti är lite svårt. Men det är lite synd, säger han.

Serieledande Sibirien hade med sig de flesta av sina toppspelare: Robert Beijmo, Filip Goldéus, Björn Ivarsson, Björn Johansson, Robin Johansson och Albin Plantin.
- Daniel Gillan var inne och spelade någon match också, berättar Thuresson.
Är det överhuvudtaget möjligt att ta sig förbi Sibirien i tabellen nu?
- Det skulle väl vara om de drabbades av en mycket, mycket kraftig magsjuka eller något sådant..., säger Thuresson.
- Tyvärr är det nog så att förstaplatsen är klar redan inför tredje sammandraget.

SM-området verkar ha fallit de som i helgen provspelade det på läppen.
- Banorna var väldigt lättspelade, men det vägdes upp av att det är en så trevlig miljö, säger Thuresson och fortsätter:
- Inför SM kommer en hel del förändringar att göras - det ska köras med vältar, grus ska bort från centercourten och så vidare - så då blir det inte lika lätt.
Det lätta underlaget avslöjar brister hos eliten, menar Thuresson.
- Man ser hur dåliga många spelare är. Trots att det är så lättspelat och raspaillevänligt är det väl många som har en låg träffprocent, säger han.

Två V65-spelare var med och fajtades i elitserien under helgen. Nobels Mohammed Ghettas, 71, och Boulesjevikernas Anders Nyström, 77, deltog båda i de främsta serielagen - och syns båda på bilden ovan.

I själva veteranklassen har Helsingborgs stoltheter från BK Kärnan gått upp i ledning. Efter alla SM-guld och ett NM-guld har orken inte gått ur helsingborgsveteranerna. Kampen om seriesegern i Veteranelitserien står nu mellan dem och Quatre Boules, som ligger bara en poäng efter Kärnan.

Samtliga resultat och serietabeller Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2010-08-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se