Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige - Monaco: 13-10

Sverige vann också sin andra match. De var egentligen aldrig riktigt illa ute. Carlssons läggspel har varit oerhört stabilt och Hambergs skytte svajar inte heller ofta.

Monacos skytt var riktigt vass, men henne bytte dom ner till mitt efter ett tag. Och annars hade de inte så mycket motstånd att bjuda.

Lite lätt nervös blev man ändå när Tove Naess just kommit in på banan och ersatt Tove Orrbeck, som inledningsvis spelade bra men efter några vändor missade ett par lägg för mycket, lade båda sina klot två meter kort och gav Monaco stora möjligheter att ta många poäng. En fyra blev det och i nästa runda satt Naess lägg där de skulle.

Polen besegrade Belgien med 13-11 i den segaste matchen av alla. Därmed är det redan klart att det blir Sverige och Polen som spelar vidare i EM. De möts nu i en gruppfinal.

Det lag som vinner hamnar i en åttondelspool tillsammans med vinnaren i grupp G, som bör bli Spanien, och tvåorna från grupperna F och H.
Slutar Sverige på andraplats får de istället spela vidare mot segrarna i grupperna B och D - troligtvis Holland samt Danmark eller Turkiet - och tvåan från grupp C.

Finland vann, med tre segrar, grupp F före Schweiz.

 

Efter två rundor står det 3-0.

7-0 efter tre rundor.

Spanien slår Israel, som i sin tur slog Ryssland i första matchen, med 13-0.
Polen leder över Belgien med 4-0. Skulle både Sverige och Polen vinna sina matcher nu är det klart att det blir de båda lagen som går vidare från grupp E.

7-3 efter fyra rundor.
8-3 efter fem.

Polen leder 8-0.

8-6 efter sex rundor.
9-6 efter sju.

Hemmapubliken fick till sin stora bedrövelse se också det andra slovenska bli utslaget efter en mycket jämn kamp mot Holland. Dessvärre hade laget redan innan en oväntad förlust mot England.

11-6 efter åtta vändor. Tove och Tove byter plats.

11-10 efter nio rundor. Hamberg missar ett skott och Naess gör två på tok för korta lägg vilket ger Monaco möjlighet att ta ett paket. Dessbättre missar de två skott, men gör kalle på sista och får en fyra.

Den polska ledningen är nu 9-6.

13-10 till Sverige. Polen lägger bort alla sina sex kulor på Carlssons första lägg. Carlsson missar det andra och Naess lägger in sista poängen.

Publicerad: 2010-08-20

Senast uppdaterad: 2010-08-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se