Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige vände och vann

Matchen mot Belgien blev en rysare på en timme och tre kvart. Sverige slutade som segrare med 13-12.

Inledningsvis var spelet lätt trevande, men ganska snabbt hade alla bekantat sig med underlaget. Det är ett par-tre centimeter grus på betonggolv. Kloten kan slå igenom ner i golvet om man inte ser upp med nedslagsplatserna, men emellanåt bromsar gruset upp kulorna rejält. "Stenarna" är betongkross, cirka tio millimeter.

Spelet var fint från alla håll. Både belgare och svenskar gjorde de flesta kloten rätt. Tove Naess var emellertid lite illa ute och hittade inte riktigt läggspelet. Oftast såg det säkrare ut när hon sköt. Men en ödesdiger träff på eget klot framför belgisk poängkula gjorde att Belgien fick en tvåa och gick upp till 11-8.
Då hade Belgien haft övertaget en god stund. Men såväl Carlssons som Hambergs spel var mycket övertygande.

Naess och Carlsson bytte plats, så att Naess tog hand om förstaläggen. Belgien fick en etta. Därefter tappade belgarna spelet. Missade ett skott och lade samtliga klot för kort. Svenskorna stod därmed med utgång på hand. Efter ett dubbelskott från Hamberg och en suverän lilleflytt från Naess var utgången också ett faktum.

I nästa match, mot Monaco, står Naess över och Tove Orrbeck startar.

Polen slog Monaco i första omgången. Redan tidigt i matchen tog polskorna en övertygande ledning och det stod 9-0. Sedan blev det svårare. Matchen tog inte slut särskilt långt före den svenska.

Danmark vann sin första match. Tyskland tog en femma mot Frankrike - men det var också alla poäng det tyska laget fick.

Publicerad: 2010-08-20

Senast uppdaterad: 2010-08-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se